Sport

Caz incredibil la Liga 3: un arbitru de centru nu a știut Regulamentul și a validat un gol marcat incorect. Video

Arbitrul de centru Arthur Răcoare a demonstrat că nu cunoaște regulamentul jocului de fotbal, în momentul în care a validat un gol marcat din penalty în Liga 3.
23.11.2021 | 16:58
Caz incredibil la Liga 3 un arbitru de centru nu a stiut Regulamentul si a validat un gol marcat incorect Video
Arthur Răcoare a anulat golul marcat de Iulian Nechita
ADVERTISEMENT

Momentele de confuzie s-au petrecut la meciul dintre CSO Plopeni și Kids Tâmpa Braşov, care a avut loc sâmbătă, pe stadionul „Gheorghe Şilaev” din Plopeni, în etapa a 13-a a Ligii 3, Seria 5.

Iulian Nechita a lovit mingea de două ori înainte de a o trimite în poartă

Spre finalul primei reprize, când gazdele conduceau cu 1-0, David Bugnar, de la echipa oaspete, a scăpat pe partea stângă, dar nu a apucat să finalizeze cu șut la poartă, deoarece a fost faultat în careu de Ștefan Niță.

ADVERTISEMENT

Arbitrul Arthur Răcoare a acordat, imediat, lovitură de la 11 metri pentru Kids Tâmpa Braşov, iar cel care a executat a fost Iulian Nechita.

Jucătorul echipei din Brașov a șutat puternic, pe jos, mingea a lovit bara porții, a revenit în teren, după care tot Nechita a trimis-o în poartă, cu o lovitură de cap.

ADVERTISEMENT

Centralul Arthur Răcoare s-a consultat cu ambii tușieri înainte de a anula golul

Într-o primă fază, arbitrul de centru a validat golul, dar în câteva secunde a fost înconjurat de jucătorii de la CSO Plopeni, care i-au cerut să anuleze golul. Conform regulamentului, la o lovitură de pedeapsă, același jucător nu are voie să atingă mingea de două ori înainte de a o băga în poartă.

Prima dată a făcut-o când a șutat în bară, iar a doua oară a fost când a lovit cu capul. În acel moment, arbitrul central trebuia să fluiere oprirea jocului și dă dicteze lovitură liberă indirectă în favoarea gazdelor.

ADVERTISEMENT

După ce s-a consultat cu ambii arbitrii de linie, centralul Arthur Răcoare a revenit asupra deciziei de validare a golului și a dictat lovitură liberă indirectă pentru CSO Plopeni.

În repriza a doua nu s-a mai marcat niciun gol, astfel că echipa gazdă s-a impus cu scorul de 1-0, golul fiind marcat de Radu Huza, în minutul 37.

ADVERTISEMENT

Antreorul lui Kids Tâmpa Brașov era dezamăgit la finalul meciului

La final, antreorul oaspeților, Ciprian Anghel, nu a ezitat să-și arate nemulțumirea. „Este frustrant să pierzi așa. Am pierdut un meci în care am avut o mulțime de ocazii, inclusiv un penalty, dar, dacă nu dai gol, nu ai cum să câștigi.

Noi ne-am jucat cu situațiile de gol, iar gazdele au marcat la un sfert de ocazie. Este o înfrângere foarte dificil de digerat, dar asta este. Trebuie să mergem mai departe. E păcat, pentru că am avut o șansă bună de a părăsi ultimul loc și nu am reușit să profităm de ea”, a declarat tehnicianul echipei Kids Tâmpa Brașov.

CSO Plopeni și Kids Tâmpa Brașov se află pe ultimele două locuri

În celelalte meciuri ale etapei a 13-a s-au consemnat rezultatele: SR Brasov – CS Blejoi 1-3 (0-1), Târgu Secuiesc – FC Pucioasa 2-2 (0-1), FC Hermannstadt 2 – Cetate Râșnov 0-2 (0-2) și Sepsi Sf. Gheorghe 2 – Odorheiu Secuiesc 1-0 (1-0).

Pe primele două locuri se află Odorheiul Secuiesc și Sepsi Sf. Gheorghe 2 cu câte 28 de puncte, podiumul fiind completat de FC Pucioasa, cu 26 de puncte.

CSO Plopeni și Kids Tâmpa Brașov își împart ultimele două poziții, cu 10, respectiv, 5 puncte.

ADVERTISEMENT