News

Caz înfiorător la Satu Mare! Filmată în timp ce bate un copil pentru că nu a strâns bani din cerşit

28.02.2021 | 16:52
Caz infiorator la Satu Mare Filmata in timp ce bate un copil pentru ca nu a strans bani din cersit
ADVERTISEMENT

Caz înfiorător la Satu Mare acolo unde camerele de supraveghere de la Punctul de Trecere al Frontierei Petea au surprins o femeie înconjurată de minori care ceartă şi apoi bate un copil.

Motivul este unul cât se poate de halucinant – acesta nu reușise să strângă suficienţi bani din cerşit. De altfel, presa locală notează că cerșitul în această parte a României a ajuns la limite aproape insuportabile.

ADVERTISEMENT

Zilnic, mai multe mame însoţite de copiii lor minori cerşesc bani printre mașinile care intră sau ies din România. O fac chiar sub ochii autorităților.

Caz înfiorător la vama din Satu Mare!

Mai mult de atât, copiii sunt umiliţi, bătuţi şi ţinuţi în condiţii inumane. Toți sunt obligaţi să obţină bani din această activitate.

ADVERTISEMENT

“Copii (…) umiliți, goniți din case să meargă la cerșit, în loc să meargă la şcoala, ca părinții să poată juca la aparate, să fumeze și să bea!

Cerșetorii sunt răi și tupeiști. Am apelat deja la unele instituții, dar nu se rezolvă absolut nimic, de parcă nu există niciun fel de rezolvare”, spune un martor

ADVERTISEMENT

De altfel, aceasta nu este singura filmare care a apărut din zonă în ultima perioadă. Autoritățile ridică din umeri și spun că sunt depășite de situație.

Oamenii au scris și pe rețelele de socializare și au încercat să scoată în evidență ceea ce se întâmplă la Punctul de Trecere al Frontierei Petea.

ADVERTISEMENT

„Este inuman și inadmisibil că nimeni nu face nimic. Chiar nu există o autoritate în România care să se ocupe de soarta acestor copilași. E clar că mamele sunt depășite, tot ceea ce se întâmplă acolo este anapoda”, a notat o femeie.

ADVERTISEMENT