News

Caz infiorător. Un bărbat din India i-a tăiat burta soției pentru a afla dacă este tată de băiat, după ce femeia a născut până acum 5 fete

21.09.2020 | 22:55
Caz infiorator Un barbat din India ia taiat burta sotiei pentru a afla daca este tata de baiat dupa ce femeia a nascut pana acum 5 fete
Bărbatul voia cu disperare un băiat. foto: BBC
ADVERTISEMENT

O femeie însărcinată a fost atacată cu o seceră de către propriul soț în Uttar Pradesh, un stat din estul Indiei.

Incidentul a avut loc pe 19 septembrie, scrie Libertatea.

Bărbatul și-a atacat soția însărcinată pentru a afla sexul bebelușului.

Bărbatul voia neapărat un fiu, așa că și-a atacat soția pentru a afla sexul copilului

Cuplul avea cinci fiice împreună, iar bărbatul își dorea neapărat un fiu.

Oficiali ai Poliției au declarat că bărbatul a fost arestat, dar că neagă faptul că și-ar fi înjunghiat intenționat soția, insistând că a fost un accident.

ADVERTISEMENT

Femeia a fost transportată la un spital din Delhi, iar starea ei este stabilă în prezent. Din păcate, bebelușul care era băiat, nu a supraviețuit.

Foarte mulți părinți din India își doresc băieți în locul fetelor, ceea ce a cauzat multe probleme în rândul populației feminine.

ADVERTISEMENT

În jur de 46 de milioane de fete au fost date dispărute în ultimii 50 de ani, conform unui sondaj al United Nations Population Fund (UNFPA).

În fiecare an, aproximativ 460,000 de fete sunt ucise prin avort și din cauza neglijenței părinților.

ADVERTISEMENT

India este o țară care preferă, din punct de vedere tradițional, un bebeluș băiat în locul unui bebeluș fată.

Acest fapt este datorat faptului că, din punct de vedere al istoriei și al tradiției, băieții sunt cei care, atunci când cresc, vor avea grijă de familie și de părinții în vârstă, și vor purta mai departe numele. O fată, pe de altă parte, se va căsători și va părăsii casa, iar familia va trebui să-i pregătească o zestre.

ADVERTISEMENT

Această preferință a destabilizat populația Indiei. Autoritățile Indiene au realizat mai multe campanii de sensibilizare a populației în acest sens, pentru a-i încuraja pe noii părinți să păstreze bebelușii fete, însă nici una dintre acestea nu a funcționat cu adevărat, din cauza tradițiilor care sunt păstrate de marea majoritate a locuitorilor statului indian.

Experții spun că oamenii trebuie încurajați să sărbătorească nașterea fetelor la fel de puternic ca cea a băieților, conform culturii indiene.

ADVERTISEMENT