News

Caz ireal în Capitală. Un bărbat va primi 150.000 de euro de la Institutul Marius Nasta. A fost operat de cancer, deși avea TBC

Un pacient de la Institutul Marius Nasta a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicii au decis să-i scoată un plămân.
23.05.2024 | 22:19
Caz ireal in Capitala Un barbat va primi 150000 de euro de la Institutul Marius Nasta A fost operat de cancer desi avea TBC
Un pacient de la Institutul Marius Nasta a fost operat de cancer, deși avea TBC. colaj Fanatik/ Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Un caz ireal a avut loc la Institutul de Pneumofiziologie Marius Nasta din Capitală, aici unde un bărbat a fost operat de cancer, deși avea TBC. Acum, spitalul va fi nevoit să plătească 150.000 de euro pacientului.

Un pacient a fost operat de cancer, deși avea TBC. Va primi despăgubiri de 150.000 de euro de la Institutul Marius Nasta

Situația a avut loc acum câțiva ani, în 2014, bărbatul fiind victima unei erori medicale greu de înțeles. Când a realizat că i s-a greșit diagnosticul și i-a fost scos un plămân din greșeală, pacientul a dat în judecată institutul.

ADVERTISEMENT

După nouă ani, la finalul lui 2023, bărbatul a avut câștig de cauză. Instanța a hotărât că spitalul este vinovat, fiind obligat să plătească daune morale în valoare de 150.000 de euro. În schimb, medicul este considerat nevinovat.

Având în vedere că vorbim de o sumă mare de bani, Institutul Marius Nasta ar putea trece printr-o situație dificilă. Asta pentru că spitalul are conturile blocate de CNAS și deși a fost solicitat sprijinul Ministerului Sănătății, unitatea medicală nu a primit un răspuns favorabil.

ADVERTISEMENT

„Suntem în curs de executare silită, dar fără a fi fost indici utilizate sume până la acest moment, conturile institutului, înțeleg că, fiind goale”, a transmis avocatul Flavia Tutovanu pentru Digi 24.

Sau nu au fonduri pentru acest tip de cheltuială. Noi încercăm să obținem un punct de vedere la Casa de Asigurări de Sănătate”, a adăugat Flavia Tutovanu, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Medicul care a decis să-l opereze este considerat nevinovat

În 2014, pacientul a ajuns la Institutul Marius Nasta pentru investigații medicale. I s-a spus că are cancer. Ulterior a făcut analizele și la o clinică privată, iar aici i s-a dat un alt diagnostic: tuberculoză.

Cu toate acestea, medicul Ioan Cordoș, cel care era și managerul de la Marius Nasta la acea vreme, a decis că trebuie operat de urgență. Așa că i-a scos un plămân. Apoi a primit tratament pentru TBC, deoarece operația nu a avut efectul așteptat.

ADVERTISEMENT

Pacientul spune că operația a fost făcută degeaba și a decis să dea în judecată spitalul. Însă, potrivit deciziei instanței, doar instituția medicală este considerată vinovată, iar medicul a scăpat fără să fie tras la răspundere.

ADVERTISEMENT
Tags: