News

Caz ireal la Vaslui. Amărâtul satului, scos din sicriu după deces. Ce a bănuit medicul de familie

Episod uluitor într-o comună din județul Vaslui. Oamenii legii au fost nevoiți să scoată din sicriu cadavrul unui bărbat în urma bănuielilor medicului de familie.
12.10.2022 | 16:56
Caz ireal la Vaslui Amaratul satului scos din sicriu dupa deces Ce a banuit medicul de familie
Înmormântare de pomină în județul Vaslui. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform presei locale, la această situație din județul Vaslui s-a ajuns din cauza superficialității arătate de Valentina Maniu, medicul de familie din satul Valea lui Bosie, comuna Tătărani.

Încă un caz de pomină în județul Vaslui

Ea a fost cea care i-a făcut pe procurori și polițiști să vină la domiciliul familiei îndoliate. Potrivit jurnaliștilor de la vremeanoua.ro, ea habar nu avea că bărbatul în vârstă de 47 de ani murise din cauza unei ciroze hepatice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, conform sursei citate, ea lăsat să se înțeleagă că persoana decedată ar fi murit sugrumată. Valentina Maniu a precizat că nu va elibera certificatul de deces dacă procurorii nu se vor prezenta pentru verificări.

Și reprezentanții primăriei au fost informați în aceeași manieră. În cele din urmă, sora răposatului a sunat la 112 și a prezentat situația. Astfel, în curtea familiei greu încercate au ajuns în cele din urmă polițiștii, procurorii și cei de la Medicina Legală.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus că din cauza bolii și a rănilor apărute cât timp a fost imobilizat la pat, corpul bărbatului decedat emana un miros greu de suportat.  Chiar și așa, el a fost scos din sicriu, dezbrăcat și pus într-un sac.

Autopsie pentru un bolnav de ciroză hepatică

Ulterior, cadavrul a fost transportat la Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei. În cele din urmă, suspiciunile au fost înlăturate. Ovidiu Pălpănică a murit din cauza bolii, nu pentru că ar fi fost sugrumat.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii vasluieni au notat că răposatul făcea parte dintr-o familie cu posibilități materiale reduse. În ultimii ani, el nu a avut hrana necesară pentru boala sa și nici tratamentul corespunzător.

Din cauza lipsei banilor, sicriul și costumul în care a fost îmbrăcat au fost cumpărate cu banii vecinilor miloși. Chinuită de pierderea grea și vâzând felul în care cadavrul a fost luat de oamenii legii, mama lui Ovidiu a declarat că justiția divină va interveni în acest caz.

ADVERTISEMENT

Oamenii de la Vaslui și domnii polițiști au fost foarte de treabă. Ne-au dat actele, îl îngropăm cum se cuvine, cum putem. Dar nu cred că mai trebuia să fie, săracul de el, luat dezbrăcat, tăiat, dus în sac și vai de capul lui. A fost o bătaie de joc, dar Dumnezeu e mare și vede”, a spus mama lui Ovidiu Pălpănică.

ADVERTISEMENT
Tags: