News

Caz medical neobișnuit în Mali. O femeie de 25 de ani a născut 9 copii: 5 fete și 4 băieți. Video

06.05.2021 | 17:08
Caz medical neobisnuit in Mali O femeie de 25 de ani a nascut 9 copii 5 fete si 4 baieti Video
Caz medical neobișnuit în Mali. O femeie de 25 de ani a născut 9 copii: 5 fete și 4 băieți. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Caz medical rar întâlnit în Africa. O femeie de 25 de ani din Mali a născut marți 9 copii: 5 fete și 4 băieți, cu 2 mai mulți decât scoseseră în evidență testele inițiale făcute asupra uterului său.

Pe numele său Halima Cisse, eroina mamă a intrat într-un club extrem de redus al mamelor de nonupleți, scrie presa internațională.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la NBC News, este pentru prima dată în istorie când o femeie naște concomitent 9 copii, iar toți dintre ei supraviețuiesc.

O femeie de 25 de ani din Mali a născut 9 copii: 5 fete și 4 băieți

Acest adevărat miracol medical a avut loc într-un spital din Maroc, marți, acolo unde pacienta a fost transferată din Mali. În primă fază, medicii așteptau ca Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, să nască 7 bebeluși, însă în burta ei se aflau de fapt 9: 5 fete și 4 băieți.

ADVERTISEMENT

Explicația ulterioară a fost aceea că doi dintre bebeluși au scăpat numărătorii din timpul ecografiilor făcute în timpul sarcinii.

Sarcina femeii din Mali a impresionat statul din Africa de Vest şi a atras atenţia liderilor săi. Când medicii au anunţat în martie că Halima necesită îngrijiri de specialitate, autorităţile au intervenit, iar femeia a fost transportată pe calea aerului în Maroc, unde a născut.

ADVERTISEMENT

Halima a născut prematur, la 30 de săptămâni. Toți copiii au venit pe lume prin cezariană. Bebelușii cântăresc între 500 de grame și un kilogram, scrie sursa citată.

”Mama și bebelușii se descurcă bine până în prezent”, a declarat ministrul sănătății din Mali, Fanta Siby, pentru Agenția France-Presse, adăugând că a fost ținută la curent în permanență cu situația de către medicul malian care a însoțit-o pe Cisse în Maroc. Femeia urmează să se întoarcă acasă peste câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Femeia din Mali, șanse mari să intre în Cartea Recordurilor

Reprezentanții de la Cartea Recordurilor au declarat pentru Associated Press, miercuri, că recordul actual în privința celui mai mare număr de copii vii născuți simultan este de 8. În aceste condiții, cazul din Maroc are mari șanse să intre în istorie.

Actuala deținătoare a recordului Guinness Book este americanca Nadya Suleman, care a născut, tot prematur, 8 ​​copii sănătoși în anul 2009.

Medicii din Maroc au fost extrem  de îngrijorați cu privire la sănătatea femeii, potrivit presei locale, precum și cu privire la șansele de supraviețuire ale bebelușilor ei. Cazurile de nonupleți sunt extrem de rare. Complicațiile medicale la nașterile multiple de acest fel duc deseori la decese ale copiilor.

ADVERTISEMENT