News

Caz miraculos în România. Femeie, vindecată de Covid după 3 luni la ATI. Medicii nu-i dădeau șanse de supraviețuire

25.04.2021 | 20:55
Caz miraculos in Romania Femeie vindecata de Covid dupa 3 luni la ATI Medicii nui dadeau sanse de supravietuire
ADVERTISEMENT

Un caz miraculos legat de virusul din China s-a produs într-un spital din România. O femeie s-a vindecat de noul tip de coronavirus după ce a stat internată timp de trei luni la ATI, medicii declarând că nu avea deloc șanse de supraviețuire. 

Femeia în vârstă de 38 de ani a ajuns la doctor la primele simptome, fiind internată la Spitalul de Urgență din Deva când starea ei de sănătate s-a agravat. Potrivit Antena 3, pacienta a fost transferată ulterior la Victor Babeș din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Fără să vrea, femeia a intrat în clasamentul celor mai grave cazuri de infecție cu COVID-19 din Spitalele Deva și Timișoara, plămânii săi fiind afectați în proporție de 80%. Din fericire, starea de sănătate a femeii s-a îmbunătățit după 3 luni în spital.

Femeie vindecată de coronavirus după 3 luni. Cazul este unul impresionant

„Mă rugăm la Dumnezeu să îmi dea putere să rezist pentru copil, că doar atât am avut. Dar, după aceea n-am mai știut absolut nimic. Cu greu am fost detubată, după două luni de intubare. 

ADVERTISEMENT

Îmi închipuiam eu că intră pe geam și se culcă în pat lângă mine și dormeam îmbrățișată cu ea. Era visul care m-a întărit și m-a care ținut în viață. 

Soțul meu a avut grijă de mine ca de un copil mic. Nu mă puteam mișca, nu îmi simțeam picioarele. Stăteam inertă în pat. După aceea au urmat dureri îngrozitoare”, a declarat femeia din Deva, conform sursei de mai sus.

ADVERTISEMENT

Pacienta a avut plămânii afectați în proporție de 80% și a fost supusă la zeci de intervenții medicale în timpul petrecut în spital. Timp de jumătate de an femeia a fost nevoită să se interneze de mai multe ori și a trecut prin sute de ore de recuperare.

Din fericire, viața acesteia s-a schimbat complet radical. Femeia în vârstă de 38 de ani a revenit în cele din urmă la locul de muncă, la Consiliul Județean Hunedoara, unde a fost primită cu brațele deschise de întreaga echipă.

ADVERTISEMENT

Cazul acesta nu este unul singular. Un român care trăiește în Spania a stat două luni într-o unitate medicală, având plămânii și inima afectate în proporție destul de mare. Medicii i-au spus că recuperarea sa va dura cel mai probabil un an, la externare neavând anticorpi pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT