News

Caz miraculos! O femeie de 103 de ani a câștigat lupta cu COVID-19

05.10.2020 | 10:52
Caz miraculos O femeie de 103 de ani a castigat lupta cu COVID19
ADVERTISEMENT

O femeie în vârstă de 103 de ani a învins bătălia cu virusul COVID-19.

Institutul Mexican de Securitate Socială (IMSS) a precizat că bătrâna nu avea probleme cu inima și nu era bolnavă de diabet sau obezitate – factori care pot agrava starea unui pacient infectat. În schimb, Dona Maria suferea de probleme pulmonare.

Femeia a fost internată pe 22 septembrie într-un spital din Guadalajara. Avea febră și respira greu. A fost în spital timp de 11 zile, dar nu a avut nevoie de un ventilator.

ADVERTISEMENT

O femeie din Mexic a supraviețuit în lupta cu COVID-19

”A fost mereu veselă și lucidă în timp ce vorbea cu doctorii. La final ne-a sfătuit să avem grijă de noi. Progresul ei a fost excelent. Simptomele au dispărut,”a precizat directorul spitalului, David Sanchez.

Mexic a ajuns la 757.953 de persoane infectate cu noul coronavirus. De la începutul pandemiei au decedat aproximativ 80.000 de oameni.

Cazul din Mexic nu este singular. Pe 25 iulie un om de 118 ani a supraviețuit după ce s-a îmbolnăvit cu virusul. Evenimentul fericit s-a petrecut în sud-estul statului Tabasco.

ADVERTISEMENT

Cea mai bătrână femeie din Spania a câștigat, de asemenea, lupta cu COVID-19. Maria Branyas are 113 ani și trăiește în Santa Maria del Tura. Ea s-a născut în 1907 în SUA și s-a mutat în Europa în timpul gripei spaniole.

Virusul a schimbat complet omenirea. Mai mulți specialiști au anunțat că o mare parte din planetă se va infecta. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu virusul.

ADVERTISEMENT
  • „Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.
Tags: