News

Caz nemaiîntâlnit la o universitate din România. Un student i-a dat foc profesorului fiindcă l-a picat la examen

Atac brutal asupra unui profesor din Constanța. Un student i-a dat foc cadrului universitar pentru că a primit nota patru la examen
27.06.2024 | 15:34
Caz nemaiintalnit la o universitate din Romania Un student ia dat foc profesorului fiindca la picat la examen
Un profesor a fost incendiat de un elev pentru că i-a dat nota patru la un examen. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 1 au fost alertați pe 27 iunie, în jurul orei 12:30, cu privire la un incident petrecut în incinta Universității Ovidius, la Facultatea de Matematică și Informatică, unde un conflict a izbucnit între un profesor și un student.

Profesor incendiat de un student pentru că nu l-a trecut la examen

Ajunși la fața locului, polițiștii au confirmat incidentul. Din primele investigații, reiese că un student, nemulțumit de nota primită la examen, ar fi incendiat profesorul care l-a evaluat, cauzându-i răni superficiale la picior.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor citate de replicaonline.ro, studentul nu a luat notă de trecere pentru examen, fiind evaluat cu nota 4 la matematică, iar de supărare a aruncat cu spirt pe profesor, apoi a aprins un chibrit și i-a dat foc.

Flăcările s-au extins și la mobilierul din încăpere. Investigațiile continuă pentru a clarifica circumstanțele în care a avut loc incidentul și pentru a lua măsurile legale necesare.

ADVERTISEMENT

Studentul a fost reținut

Studentul este în vârstă de 22 de ani, și a fost reținut, iar profesorul are 70 de ani, mai spus sursa citată. Aceste cercetări au ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, iar studentul va fi audiat, încadrarea urmând a fi tentativă de omor.

„La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 12.30, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Copnstanța – Secția 1 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în incinta unei universități din municipiul Constanța, ar fi avut loc un incident între un cadru didactic și un student. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă.

ADVERTISEMENT

Din primele cercetări efectuate rezultă că un student, nemulțumit de nota obținută la examen, i-ar fi provocat răni prin incendiere cadrului didactic ce i-ar fi acordat nota respectivă. Acesta ar fi suferit vătămări corporale la nivelul piciorului”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție.

Un alt elev și-a bătut profesoara

Un adolescent de 15 ani a fost reținut de poliție și dus la secție după ce și-a agresat diriginta. Mama elevului a fost martoră la incident.

ADVERTISEMENT

După ce s-a întors la școală, tânărul a atacat un alt profesor, lovindu-l cu pumnii și picioarele. Inspectoratul de Poliție al Județului Mureș a anunțat că polițiștii au fost alertați în jurul orei 10 dimineața cu privire la un conflict într-o clasă a VIII-a.

În timpul unei ore, adolescentul a urcat pe un dulap și a refuzat să asculte de profesori, făcând gesturi obscene. La sosirea poliției, elevul a fost imobilizat și dus la secție, unde a primit o amendă de 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice, au precizat autoritățile.

Mai târziu, în jurul orei 12:35, polițiștii au fost din nou chemați la școală după ce tânărul a provocat un alt incident, atacând un alt cadru didactic. Elevul a fost imobilizat și dus din nou la secție, însoțit de mama sa.

ADVERTISEMENT