News

Caz rar de supraviețuire. Un tânăr, găsit în viaţă în trenul de aterizare al unui avion, după 3 ore de zbor spre Miami

Un imigrant care s-a ascuns în trenul de aterizare al unui avion American Airlines a supravieţuit după un zbor de aproape trei ore, din Guatemala City la Miami. El a fost arestat de Poliţia de Frontieră a Statelor Unite.
29.11.2021 | 15:06
Caz rar de supravietuire Un tanar gasit in viata in trenul de aterizare al unui avion dupa 3 ore de zbor spre Miami
Tânărul care s-a furișat în trenul de aterizare al unui avion a scăpat cu viață, deși a călătorit trei ore în condiții extreme. Foto: Nepal Press
ADVERTISEMENT

Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a cărui naţionalitate nu a fost dezvăluită, a fost arestat sâmbătă de grănicerii americani. Acesta se afla în zona trenului de aterizare când avionul a aterizat la ora locală 10:06, relatează AP.

Bărbatul a fost dus la un spital, pentru o evaluare medicală, a anunţat duminică într-un comunicat serviciul american de Vamă şi Protecţia Frontierei (CBP).

ADVERTISEMENT

Cei care se ascund în avioane au șanse infime de supraviețuire

“Oamenii îşi asumă riscuri extreme când încearcă să se ascundă în spaţii închise ca cele ale unui avion. Aceste fapte fac obiectul unei anchete”, a transmis Agenţia americană a Aviaţiei (FAA) într-un comunicat.

Autoritățile au explicat că temperatura scade începând de la 100 de metri altitudine, iar cei care se ascund în trenul de aterizare al avionului se expun riscului de a muri de hipotermie, lipsă de oxigen sau de a cădea din aeronavă, precizează agenția.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui raport al FAA, începând din 1947, în Statele Unite cel puţin 129 de persoane au fost depistate în timp ce se ascundeau în spațiul roților, dar și în alte zone ale unor avioane comerciale.

Dintre cei 129 de intruși, doar 29 au scăpat cu viață după un zbor. Cei mai mulți au murit din cauza condiţiilor extreme de călătorie, în general temperatura foarte scăzută și lipsa de oxigen fiind fatale.

ADVERTISEMENT

Românul care s-a ascuns în avionul unui șeic

Cazurile de supraviețuire sunt foarte rare și la nivel mondial. În 2010, un român care a stat ascuns în compartimentul roţii din spate a avionului unui şeic din Emiratele Arabe Unite, pe ruta Viena-Londra, a fost eliberat de poliţie fără a fi pus sub acuzare, relatează Mediafax.

Bărbatul, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut de poliţie după ce a căzut din compartimentul roţii din spate al avionului care a aterizat pe aeroportul Heathrow din Londra.

ADVERTISEMENT

Tânărul prezenta răni şi se afla în stare de hipotermie, din cauza temperaturilor de minus 41 de grade Celsius, îndurate în timpul zborului. Specialiştii au explicat că el a supravieţuit deoarece avionul a zburat la o altitudine mică pentru a evita o furtună.

Românul le-a povestit autorităţilor britanice că a pătruns în aeroportul Schwechat din Viena pe sub un gard şi s-a urcat în trenul de aterizare al primului avion pe care l-a văzut, fără să ştie destinaţia acestuia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a afirmat că bărbatul fusese reţinut deoarece a călătorit ilegal, încălcând ordinul privind călătoriile aeriene din 2009, dar a primit un avertisment şi a fost eliberat.

Călătorie de 8.000 de kilometri în condiții extreme

În februarie 2021, un adolescent de 16 ani a fost găsit în viață după ce s-a ascuns în zona trenului de aterizare al unui avion care a parcurs 8.000 de kilometri, între Kenya și Olanda, prin Turcia și Marea Britanie. Adolescentul a supraviețuit călătoriei, fiind transportat la spital cu hipotermie severă.

Cursa de 350 de kilometri dintre Marea Britanie și Maastricht s-a fi desfășurat la o altitudine mai scăzută, iar asta i-a dat o șansă în plus tânărului să rămână în viață. Experții au spus, însă, că este un miracol faptul că acesta a supraviețuit.

În 2019, un pasager clandestin a căzut dintr-un avion al companiei Kenyan Airlines în timp ce aeronava se pregătea de aterizare la Londra.

Un incident asemănător a avut loc în 1997: cadavrul unui tânăr a fost găsit agățat de roata din față a unei aeronave care a aterizat după o cursă Londra-Nairobi.

ADVERTISEMENT