Caz revoltător la Paris. Un minor cu diabet a fost tratat ca un terorist, la Turnul Eiffel, din cauza unei pompe de insulină

Un băiat de 14 ani din Austria, care se afla în vizită la Turnul Eiffel cu familia sa, a fost tratat „precum un terorist” de forţele de securitate, după ce au descoperit în buzunar o pompă...
24.09.2016 | 21:04
Caz revoltator la Paris Un minor cu diabet a fost tratat ca un terorist la Turnul Eiffel din cauza unei pompe de insulina
ADVERTISEMENT

Un băiat de 14 ani din Austria, care se afla în vizită la Turnul Eiffel cu familia sa, a fost tratat „precum un terorist” de forţele de securitate, după ce au descoperit în buzunar o pompă de insulină, notează DailyMail. Familia, care locuieşte în localitatea austriacă Baden, a vizitat capitala Franţei în luna august.

Părinţii copilului acuză forţele de ordine că, în timpul vizitei la Turnul Eiffel, fiul lor diabetic a fost tratat precum un terorist, după ce o angajată a descoperit pompa de insulină, în urma unui control de rutină.

ADVERTISEMENT

„Fiul meu le-a arătat certificatul internaţional care atestă că este diabetic, însă femeia i l-a aruncat din mână şi a început să ţipe la el în franceză”, a declarat mama băiatului, Bettina.

Totodată, personalul de securitate a descoperit, în ghiozdanul copilului, o seringă şi un dispozitiv pentru verificarea glicemiei, fapt pentru care i-au interzis accesul la obiectivul turistic.

ADVERTISEMENT

„Fiul meu a fost tratat precum un terorist! Un astfel de incident nu ar trebui să mai aibă loc. Nu vrem ca alţi copii bolnavi să aibă parte de un tratament similar”, a continuat mama băiatului, care a precizat că a făcut o plângere, în acest caz, pe care a depus-o la Ambasada Austriei din Paris.

După atentatele din Paris şi Nisa, autorităţile franceze au înăsprit condiţiile de acces la obiectivele turistice şi în clădirile instituţiilor.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.romanialibera.ro