News

Caz revoltător la un spital din Iași. Ce a pățit o femeie cu boli cronice: ”M-au lăsat să zac pe pat, fără să mă bage în seamă”

O femeie din Iași lansează acuzații grave față de personalul unui spital din județ. Cu mai multe boli cronice, aceasta spune că nu a avut parte de un tratament adecvat.
02.02.2023 | 20:20
Caz revoltator la un spital din Iasi Ce a patit o femeie cu boli cronice Mau lasat sa zac pe pat fara sa ma bage in seama
ADVERTISEMENT

Situație revoltătoare la Spitalul Orășenesc Hârlău, Iași. Medicii de aici sunt acuzați că au tratat cu indiferență o pacientă. Femeia reclamă că i s-a administrat un tratament fără să i se fi făcut vreun set de analize înainte.

Acuzații grave față de personalul unui spital din Iași. Ce a pățit o femeie care suferă de boli cronice

Totul s-a întâmplat luni, 30 ianuarie 2023. După ce a alunecat pe gheață și s-a lovit la cap, o femeie din comuna Scobinți a solicitat o ambulanță la numărul de urgențe 112.

ADVERTISEMENT

A fost transportată în camera de gardă a Spitalului Orășenesc Hârlău. A început să acuze și o durere la nivelul urechilor, având infecție.

Pe deasupra, ea prezenta și alte afecțiuni cronice. Îngrijorată că starea i s-ar putea agrava, ea a solicitat medicilor de la Spitalul Hârlău transferul către un spital din Iași. Cererea i-a fost respinsă pe motiv că nu prezintă o urgență.

ADVERTISEMENT

În schimb, pacienta a fost dusă într-un salon. Tot acolo, medicii i-au administrat un tratament cu algocalmin, fără un set de analize în prealabil, explică femeia pentru Bzi.

La scurt timp, femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău. O asistentă chemată a venit și i-a dat același tratament, dar pacienta a refuzat, deoarece medicamentul îi putea pune viața în pericol, având în vedere afecțiunile cronice de care suferă.

ADVERTISEMENT

”În momentul în care am observat că mă simt mai rău, iar asistenta îmi dădea tot algocalmin, fără să fiu evaluată, am cerut transferul către un spital din Iași. Aceștia mi-au respins cererea, pe motiv că nu reprezint o urgență. M-au lăsat mai apoi să zac pe patul lor, fără să mă mai bage în seamă.

Mă simțeam luată de pe stradă și ținută la adăpost. Nu se poate așa ceva! Mi se putea întâmpla orice până dimineață. Așa e sistemul medical la noi, până nu moare un om nu se face nimic”, se mai plânge femeia.

ADVERTISEMENT

Cum se apără medicii spitalului din județul Iași

Într-o reacție la aceste acuzații, medicii spitalului din Hârlău se apără. Ei spun că femeii i s-au făcut toate investigațiile necesare până ce să îi fie administrat tratamentul, doar că nu știau că femeia suferă și de o afecțiune cronică.

”Pacienta s-a prezentat în camera de gardă a Spitalului Orășenesc Hârlău, luni, în jurul orei 20:30, cu un echipaj SMURD, cu un traumatism vechi de 24 de ore, adică nu era acută. A fost reținută, iar în cursul nopții s-a panicat ea… așa… și a cerut transferul la Iași.

Medicul care a văzut-o nu a considerat că este o urgență medicală și că trebuie trimisă la Iași. A ținut-o sub supraveghere până dimineață. Noi nu am avut cunoștință de afecțiunea cronică a dânsei, plus că nici nu deținem aparatură pentru CT, pentru ca doamnei să i se facă un control. Doctorul de gardă a considerat că pacienta nu are nevoie de un astfel de control, deoarece nu prezenta leziuni deschise, și a hotărât că este mai bine să o țină în spital, sub observație.

Dimineață urma să i se facă un set de analize, însă pacienta a refuzat, spunând că va încerca să ajungă pe cont propriu la Iași”, spune Liliana Lungu, managerul unității medicale.

Conform sursei citate, pacienta acuză medicii și de faptul că nici la primirea, nici la externarea din spital nu i s-a înmânat un document medical din care să reiasă că a fost internată în acea noapte.

Ea nu are niciun document în care să se precizeze ce analize i s-au făcut, ce tratament i s-a administrat și eventuale recomandări.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink