News

Caz șocant în Bihor. Declarată moartă și pregătită pentru înmormântare, o femeie ”a înviat”. Care e explicația

22.11.2020 | 17:05
Caz socant in Bihor Declarata moarta si pregatita pentru inmormantare o femeie a inviat Care e explicatia
ADVERTISEMENT

Un caz cu adevărat cutremurător s-a produs în acest weekend în Bihor. Declarată moartă și pregătită pentru înmormântare, o femeie ”a înviat” în momentul în care rudele au vrut să o așeze în sicriu.

Terifiantul eveniment a fost consemnat în satul bihorean Beznea. Un polițist a fost chemat de vecinii femeii care nu au mai văzut-o de câteva zile. Polițistul a intrat în locuința pensionarei și a găsit-o pe jos, cu fața spre podea, într-o încăpere neîncălzită.

ADVERTISEMENT

Considerând că femeia a murit, omul legii a anunţat şi rudele acesteia pentru a o pregăti de înmormântare. Șoc total vineri dimineață: femeia a revenit ”miraculos” la viață, când apropiații au ridicat-o ca să o aşeze în sicriu.

Declarată moartă și pregătită pentru înmormântare, o femeie a ”înviat”

Cronologic, strania întâmplare din Bihor a început joi. Femeia de 76 de ani fusese văzută ultima oară luni de vecini, iar aceștia, îngrijorați, au anunțat absența ei la Postul de Poliție al comunei Bratca, de unde a şi fost trimis un agent.

ADVERTISEMENT

Ajuns la domiciliul acesteia, omul legii a intrat în gospodăria femeii, găsind-o căzută pe jos, în casă. Pentru că bătrâna era cunoscută cu probleme medicale, poliţistul i-a verificat pulsul, după care a decretat că femeia a murit.

Odată constatat decesul, polițistul a sunat rudele şi pe medicul de familie, pentru a venit vină să întocmească certificatul de deces.

ADVERTISEMENT

Cum medicul nu a mai ajuns să constate dacă femeia a murit sau nu, poliţistul a plecat, lăsând-o pe femeie în continuare în frig, până la sosirea fiului ei, care, împreună cu vecinii, au şi început pregătirile specifice unei înmormântări, aprinzând lumânări şi priveghind presupusa ”moartă”, scriu cei de la EBihoreanul.

Șoc total zi doua zi: femeia ”a înviat”

Rudele și apropiații au trăit scene demne de filmele de groază în zi premergătoare ”decesului”. Astfel, când oamenii au vrut s-o așeze pe bătrână în sicriu, femeia a început să se mişte şi să dea din mâini, băgându-i în sperieţi pe cei prezenţi.

ADVERTISEMENT

Imediat, fiul acesteia a chemat un echipaj al Ambulanţei, care a preluat-o pe femeie în stare gravă de hipotermie şi a transportat-o la Unitatea de primire a urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, pentru îngrijiri medicale.

”Pacienta a fost internată la secţia de Terapie Intensivă. Este stabilă, conştientă, doar cu o mască de oxigen. Dacă se va simţi bine va fi transferată pe o secţie”, a declarat duminică, pentru sursa citată, dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Bihor, Ioana Lascău, a anunţat că ”s-a deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu”, în care, deocamdată, nu s-au formulat acuzaţii faţă de vreo persoană.

ADVERTISEMENT