News

Caz șocant în Cluj! O bunică și-a torturat cele două nepoate. Ce le obliga să facă

31.08.2019 | 09:50
Caz socant in Cluj O bunica sia torturat cele doua nepoate Ce le obliga sa faca

Un caz șocant este dezvăluit de procurorii DIICOT din Cluj: o bunică și-a chinuit cele două nepoate de 17, respectiv 12 ani, timp de mai multă vreme în scopuri unor sume financiare deloc puține pe care le solicita zilnic. Bătrâna le obliga pe minore să cerșească, iar dacă nu veneau acasă cu 800 de lei pe zi le tortura.

O bunică din Cluj își tortura nepoatele dacă nu aduceau acasă sute de lei de la cerșit

Femeia acuzată de aceste fapte deosebit de grave are 53 de ani și se numește Luminița Rostaș. Aceasta a fost reținută de procurorii DIICOT din Cluj pentru rele tratamente aplicate minorilor, pentru folosirea nepoatelor sale în scop financiar supunându-le la tot felul de acțiuni condamnabile.

„Profitând de imposibilitatea victimelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, a obligat minorele să practice cerșetoria, în beneficul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale”, precizează DIICOT într-un comunicat de presă, relatează libertatea.ro.

bunică cluj
Bunica din Cluj care își tortura nepoatele, arestată preventiv. Sursa foto: DIICOT

Nora inculpatei, vizată și ea

Femeia îl avea drept complice pe soțul ei, bunicul fetelor. Dacă acestea nu aduceau acasă sumele de bani solicitate (aveau zilnic câte un target) atunci erau arse cu țigara, înfometate de cele mai multe ori, tăiate pe față și pe mâini sau lăsate să doarmă afară. Minorele trebuiau să aducă acasă sume cuprinse între 400 și 800 de lei.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții în casa celor doi și au descoperit fabuloasa sumă de 1.950 de euro, toți provenind în mod cert din cerșetorie. Bunica celor două fete a fost arestată preventiv pentru o lună de zile, în urma deciziei Tribunalului Cluj.

„De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei, în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani”, mai precizează anchetatorii.

 

Tags: