News

Caz șocant în Elveția! Doi copii au fost ținuți în condiții inumane de proprii părinți

04.09.2020 | 15:54
Caz socant in Elvetia Doi copii au fost tinuti in conditii inumane de  proprii parinti
ADVERTISEMENT

Doi părinți din Elveția au fost acuzați că și-au închis proprii copii în beciul casei și i-au ținut acolo ani întregi, în condiții inumane. Pe lângă faptul că s-au confruntat în tot acest timp cu lipsa hranei, micuții au fost nevoiți să suporte abuzurile repetate ale oamenilor care le-au dat viață.

Pentru faptele lor, cei doi își vor petrece următorii 16, respectiv 12 ani în spatele gratiilor, potrivit sentinței pronunțate recent de judecător. În rechizitoriul întocmit de procurorii care au instrumentat cazul se arată că inculpații obișnuiau încă din 2003 să-și forțeze fetița și băiețelul să întrețină raporturi sexuale.

ADVERTISEMENT

Calvarul a durat până în vara acestui an, când autoritățile au intervenit și i-au plasat într-un orfelinat din Zurich. În urma audierilor de la tribunal s-a ajuns la concluzia că minorii erau închiși noapte de noapte în beci, fără hrană și căldură.

Caz șocant în Elveția. Copii închiși în beci, înfometați și abuzați timp de opt ani

Deși au încercat în fața instanței să se acuze reciproc, judecătorul a apreciat că ambii părinți sunt responsabili pentru comiterea faptelor incalificabile. „Aţi acţionat împreună şi nu v-aţi oprit unul pe celălalt de la comiterea acestor delicte”, le-a transmis acesta în timpul procesului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tribunalul a anunţat că va depune plângere împotriva autorităţilor din domeniul protecţiei copilului din Zurich. Cei care se aflau în funcţii în timpul comiterii faptelor sunt acuzați că nu au luat nicio măsură, deși vecinii i-au alertat în repetate rânduri.

Profesori și medici reputați din Elveția s-au plâns la rândul lor, fără succes, revoltați de chinul la care au fost supuși acești copii ani la rândul. Tatăl lor nu se află la prima ispravă de acest gen, fiind condamnat și pentru abuzurile la care și-a supus fiica vitregă.

ADVERTISEMENT

În România, media de vârstă a copiilor abuzați sexual este de 7 ani

Astfel de cazuri sunt întâlnite, din păcate și în țara noastră, unde, potrivit datelor oficiale, media de vârstă a copiilor abuzaţi sexual este de 7 ani. Experții din domeniu atrag atenția că fenomenul nu poate fi stopat în absența implicării reale a autorităţilor şi  societăţii.

În România, copiii, şi vorbim în mod special de fete, sunt victime ale agresiunilor sexuale începând de la vârsta de 4 ani, iar vârsta medie a copiilor abuzaţi este de 7 ani. Vă spun aceste cifre din experienţa noastră şi a altor ONG-uri care se ocupă în mod serios de această problemă, pentru că nu ne putem rezuma la cele foarte puţine cazuri ce ajung în atenţia autorităţilor.

ADVERTISEMENT

Din partea acestora nu există nici măcar un studiu care să ne arate măcar cifrele fenomenului. Nu există niciun interes pentru un astfel de studiu, pentru că atunci autorităţile devin responsabile şi de găsirea unei soluţii.

Aşa că preferăm să ignorăm problema, să rămânem în această anestezie morală, nescandalizaţi când copii de 10-11 ani sunt violaţi, când judecătorii dau sentinţe cu suspendare pentru aceşti pedofili, să păstrăm în continuare aceste Direcţii de Protecţia Copilului unde sunt abuzaţi aceşti copii. Ne isterizăm episodic când avem cazuri precum Caracal, dar  altfel subiectul nu ne atinge”, a declarat pentru Adevărul Monica Boseff, directorul executiv al Fundaţiei „Uşa Deschisă”.

ADVERTISEMENT
Tags: