News

Caz șocant în Germania! Autoritățile din Berlin au dat spre adopție sute de copii, timp de 30 de ani, unor pedofili

18.06.2020 | 15:36
Caz socant in Germania Autoritatile din Berlin au dat spre adoptie sute de copii timp de 30 de ani unor pedofili
Pedofilia, o problemă reală în societatea modernă. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Situație scandaloasă in Germania, unde autoritățile din Berlin au dat pe mâna pedofililor mai mulți copii ai străzii, timp de zeci de ani.

Autoritățile din Berlin plasau copiii străzii în familii de pedofili, știind că acei oameni sunt pedofili. Mai mult, cei de la ONG-ul Kentler Project erau siguri că alegerea făcută este perfectă pentru copii.

ADVERTISEMENT

Un studiu a scos la iveală că această practică a permis pedofililor să adopte copii timp de mai bine de 30 de ani, potritiv dw.com.

Germanii au dat spre adopție, intenționat, copii unor pedofili timp de 30 de ani

Începând cu anul 1970, profesorul Helmut Kentler și-a început așa zisul „experiment”. Orfani luați de pe stradă din Belin erau intenționat plasați în familii de pedofili.

ADVERTISEMENT

Profesorul Kentler era convins că acești oameni sunt părinții ideali, tocmai pentru că iubesc copiii. Întreaga situație a ieșit la iveală după un studiu condus de Universitatea din Hildesheim.

Autoritățile din Berlin nu doar că permiteau pedofililor să devină părinți adoptivi, ci primeau și o alocație lunară pentru îngrijirea celor mici.

ADVERTISEMENT

Helmut Kentler a decedat în 2008, însă era convins că contactul sexual între adulți și copii era inofensiv. Mai grav, toate autoritățile din Berlin știau de această situație și au închis ochii, conform sursei citate.

Universitatea din Hildesheim a început să cerceteze cazul după ce o victimă a abuzurilor a mărturisit totul în urmă cu câțiva ani.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au descoperit o rețea de pedofilie între agenții ale statului, școli, și Senatul Berlinului. Toți știau ce se întâmplă și, mai mult, acceptau și apărau pedofilia.

Din păcate pentru victime, până în clipa în care s-au decis să mărturisească prin ce au trecut, faptele s-au prescris. Așadar, profesorul Kentler a murit în liniște, fără a fi tras la răspundere, în timp ce victimele nu au fost îndreptățite să ceară nici măcar 1 euro despăgubire.

Mai mult, investigatorii au aflat că printre părinții adoptivi se aflau mai mulți profesori universitari, precum și alte personalități din Berlin, în special de la Institutul Max Planck, Universitatea Liberă din Berlin și Școala Odenwald din Hesse.

Descoperirile au fost catalogate drept „șocante și îngrozitoare” de către Sandra Scheeres, membră a Bundesrat-ului german.

Primele informații referitoare la această situație au fost făcute publice în 2016 de către Universitatea din Gottingen. A fost nevoie de patru ani ca autoritățile din Berlin să promită că vor face lumină în acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: