Life

Caz șocant în lumea medicală. O fetiță s-a născut cu două guri. Această malformație a fost întâlnită doar de 35 de ori în istorie

30.05.2020 | 16:15
Caz socant in lumea medicala O fetita sa nascut cu doua guri Aceasta malformatie a fost intalnita doar de 35 de ori in istorie
ADVERTISEMENT

O fetiță a șocat lumea medicală, după ce s-a născut cu o malformație extrem de rară: două guri. Una normală și cealaltă, pe obraz, complet formată: cu buze, dinți, chiar și limbă. Un astfel de caz este extrem de rar.

A șocat lumea medicală. S-a născut cu două guri

O fetiță din California de Sud a șocat lumea medicală după ce s-a născut cu încă o gură în obraz. Cazul micuței a fost publicat în revista de specialitate BMJ Case Reports.

ADVERTISEMENT

În timpul unei ecografii efectuate în al treilea trimestru de sarcină, medicii au detectat o masă neobișnuită în dreapta gurii bebelușului. Posibilitățile includeau un chist, displazie fibroasă sau un teratom, care poate apărea atunci când un geamăn îl absoarbe pe un altul în timpul dezvoltării.

„A fost un șoc. Știam că avea ceva, mi s-a spus la una dintre ecografii, dar medicii erau convinși că era un chist, nici vorbă de o a doua gură”, a spus mama fetiței.

ADVERTISEMENT

Potrivit news.sky.com, micuța putea respira, mânca și bea normal. Gura pe care o avea în obraz nu avea nicio legătură sau cale de comunicare cu prima. Erau complet distincte.

Când a împlinit șase luni, medicii au decis să o opereze fiind convinși că este vorba de un chist, în niciun caz o gură normală, deși era formată complet.

ADVERTISEMENT

Din păcate, însă, la câteva luni după intervenție, copila nu și-a mai putut mișca jumătatea dreaptă a buzei inferioare, semn că mușchii din acea zonă fuseseră afectați în urma operației.