News

Caz șocant în Mehedinți. O mamă, acuzată că și-a ucis și îngropat doi copii: ”Nu mi-am dat seama”

O mamă din județul Mehedinți a uimit prin fapta sa. Femeia și-ar fi ucis și îngropat, în grădina casei, doi copii nou-născuți. Ea se apără, spunând că nu și-a dat seama de gest.
24.11.2021 | 12:29
Caz socant in Mehedinti O mama acuzata ca sia ucis si ingropat doi copii Nu miam dat seama
ADVERTISEMENT

Totul s-a petrecut, mai exact, în comuna Poroina Mare, județul Mehedinți. Femeia în vârstă de 35 de ani a fost dată de gol de fiica ei, o adolescentă de 15 ani. Copila a decis să mărturisească totul poliției, în urma unei altercații mai dure cu mama sa.

Veniți la fața locului, mama și-a recunocut gestul, precizând că l-a săvârșit în decursul a doi ani. Totodată, a explicat că a avortat ambele sarcini și speriindu-se, a decis să-i îngroape în grădina casei pe bebeluși. Însă, oamenii legii au probe care contrazic afirmațiile sale.

ADVERTISEMENT

Vecinii sunt șocați de gestul mamei

De asemenea, femeia a mai justificat că nu a avut bani de o înmormântare creștinească și că nu și-a dat seama atunci de ceea ce face.

”Am greșit, nu mi-am dat seama atunci, pe moment. Cu ambii copii s-a întâmplat același lucru”, a spus mama bebelușilor, potrivit ȘtirileProtv.

ADVERTISEMENT

Șase copii ar fi născut femeia până acum, dar ultimele două sarcini le-ar fi ”ascuns” bine.

”Întotdeauna era mai rotunjoară, mai grăsuță, de felul ei”, a precizat o vecină a mamei.

Nici primarul localității nu și-a dat seama de situația femeii.

”Acum cam un an, doi era puțin grasă, nu mi-am dat seama, că știți, poate trăiește mai bine, nu mi-am dat seama că e ceva care să conducă la aceste evenimente negative”, a precizat și edilul localității Poroina Mare, județul Mehedinți.

Femeia a săvârșit faptele în 2019 și 2021

În luna septembrie, fetița de 15 ani a mamei, care mai are acasă doi frați tot minori, a mers la poliție și a dezvăluit că în 2019 mama sa a născut, apoi și-a îngropat bebelușul în grădină. În această vară, a adus pe lume un alt bebeluș pe care, la fel, l-a îngropat în grădină.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, criminaliștii au descoperit cadavrele copilașilor. Au realizat apoi o autopsie și au aflat că al doilea bebeluș, adus pe lume în această vară, era viu și nu avortat cum a declarat femeia. Primul bebeluș încă se analizează.

”Cu privire la unul dintre cadavre, întrucât s-a efectuat o expertiză medico-legală în cauză, fiind identificate urme din bebelușul respectiv, s-a stabilit că a fost născut viu, în sensul că a avut o viață intrauterină de 38 – 39 de săptămâni, ceea ce înseamnă că cel puțin cu privire la una dintre fapte se conturează săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

ADVERTISEMENT

Cu privire la cel de-al doilea cadavru pe care l-am găsit s-a dispus o expertiză antropologică și a fost trimis în vederea expertizării”, a transmis Lavina Șișman, purtător de cuvânt IPJ Mehedinți.

Când a aflat că a dat-o de gol, mama și-a amenințat fiica că-i va face rău.

”La momentul instituționalizării, noi am făcut și o evaluare psihologică a acestei minore. S-a constatat și din evaluarea psihologică că are o teamă, o frică față de mama ei. Evident că e speriată și se teme pentru ea.”, a declarat și Adrian Bidilici, director Direcția pentru Protecția Copilului Mehedinți.

Ce pedeapsă a primit mama

Femeia a fost plasată acum în arest la domiciliu, dar riscă să stea două decenii după gratii dacă se va găsi vinovată. Fiica sa a fost luată de autorități și lăsată la un centru de plasament, în timp ce frații ei au rămas tot în grija mamei, autoritățile constatând că aceștia sunt întreținuți corespunzător.

Femeia este acuzată de omor calificat, dar și de amenințare față de fiica sa. Se anchetează și dacă și-a ucis bebelușii după ce i-a născut, pentru că susține că i-a adus morți pe lume.

ADVERTISEMENT
Tags: