Fotbal international

Caz şocant în Mexic. Un fotbalist de 16 ani, împuşcat mortal de un poliţist. Omul legii l-a confundat cu un răufăcător

13.06.2020 | 13:43
Caz socant in Mexic Un fotbalist de 16 ani impuscat mortal de un politist Omul legii la confundat cu un raufacator
ADVERTISEMENT

După uciderea lui George Floyd de către un poliţist în SUA, care a generat manifestaţii de o uriaşă amploare nu numai oe teritoriul american, iată că din Mexic vine o altă veste absolut teribilă.

Un fotbalist de 16 ani a fost împuşcat în cap de poliţie în Mexic

Caz şocant în Mexic, acolo unde un fotbalist de 16 ani a fost împuşcat mortal de către un poliţist, care l-a confundat cu un răufăcător. Caz care vine să se suprapună peste manifestaţiile de proporţii din SUA după asasinarea afro-americanului George Floyd de către oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Victimă a căzut un tânăr fotbalist de 16 ani, Alexander Martinez, care a fost împușcat în cap de polițiști, în orașul Acatlán de Pérez Figueroa, din statul Oaxaca.

Ieşise din casa bunicilor pentru a cumpăra un suc

Publicaţia Mileno a relatat absurdul acestei tragedii, produsă de uriaşa gafă a unui reprezentant al legii. Alexander Martinez a fost împuşcat în momentul în care ieşea din casa bunicilor, însoţit de câţiva prieteni, pentru a merge să cumpere suc.

ADVERTISEMENT

Puştii aveau feţele acoperite cu măşti, dar pentru protecţia de coronavirus, aşa cum au cerut autorităţile mexicane la ordinul ministrului Sănătăţii.

A mai fost rănit un copil de 15 ani

Incidentul a avut loc în jurul orei 22:50, o oră la care poliţistul a susţinut că se disting greu siluetele şi că nu se aştepta la apariţia unui adolescent.

ADVERTISEMENT

Tragedia putea lua proporţii, pentru că poliţiştii au deschis focul asupra tinerilor şi în afara lui Martinez a mai fost rănit un alt băiat, în vârstă de 15 ani.

Mama nu crede că a fost confundat

“Fiul meu avea un vis! Ei i l-au retezat! Ei nu sunt criminali, sunt copii! Cum să cred că au fost confundați?”, a spus mama lui Alexander Martinez.

ADVERTISEMENT

Martinez a fost înmormântat joi, în satul său din Vicente Camalote. Până la momentul înhumării colegii şi prietenii celui dispărut au decis să-l comemoreze într-un mod aparte.

Ultimul gol pentru Alexander Martinez

Ei au mers la locul unde obişnuiau să joace fotbal având cu ei sicriul cu trupul neisufleţit al lui Alexander. Unul dintre băieţi a şutat mingea în sicriu, de unde aceasta ricoşat în poartă, moment sărbătorit cu urale, ca la un gol adevărat cu toţi copiii îmbrăţişând sicriul.

Autoritățile din Mexic investighează incidentul, iar unul dintre polițiștii care au tras a fost reținut.
Guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, susține că autoritățile federale plănuiesc să asiste la investigații. Armata și Garda Națională vor fi folosite pentru menținerea ordinii în zonă. Asta după ce au avut deja loc proteste în capitala Mexico City și în Guadalajara.

Guvernatorul regiunii promite dreptate

“În Oaxaca legea se va aplica fără ezitare pentru cei responsabili de cazul lui Alexander”, a spus Alejandro Murat.

Şi mama victimei spune că va lupta din răsputeri pentru dreptate şi pentru ca alt episod similar să nu mai poată exista pe viitor.

Ce vrea mama victimei

“L-au ucis, dar nu o să mă las bătută. Vreau ca toată lumea să fie alături de mine și să opună rezistență pentru că, dacă i-au făcut asta copilului meu, o pot face oricărui copil”.

ADVERTISEMENT