News

Caz șocant în Rusia: a băut 1,5 litri de votcă pentru o provocare pe YouTube și a murit

07.02.2021 | 18:45
Caz socant in Rusia a baut 15 litri de votca pentru o provocare pe YouTube si a murit
ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din Rusia a murit, sâmbătă seara, în timpul unei transmisiuni live pe Youtube, după ce a acceptat provocarea utilizatorului care deține controversatul canal „First Step to YouTube” și a consumat 1,5 litri de votcă.

Gestul său necugetat ar fi făcut parte din așa numitul „trash streaming”, un fenomen prin care diverse persoane sunt convinse, sub pretextul că vor primi bani de la urmăritori, să se filmeze în timp ce execută diverse „sarcini” periculoase.

ADVERTISEMENT

Iuri Dushechkin, cunoscut drept „bunicul” în mediul online, a reuşit să bea cei 1.5 litri, dar apoi și-a pierdut cunoștința și a căzut ca secerat, chiar sub ochii celor peste 150 de utilizatori care se amuzau pe seama situației.

Și-a pierdut viața după o provocare pe Youtube. Fenomenul se cheamă „trash streaming”

Din păcate, echipajele medicale ajunse în scurt timp la domiciliul bărbatului din orașul Smolensk nu au mai putut face nimic altceva decât să declare decesul. Incidentul a continuat să fie transmis live chiar și după ce victima s-a prăbușit la podea.

ADVERTISEMENT

Responsabil este un youtuber care oferă bani persoanelor fără adăpost în schimbul unor activități precum consumul excesiv de alcool sau sos iute și postează aceste videoclipuri pe canalul său, urmărit de peste 25.000 de persoane.

Guvernul rus vrea să interzică „trash streaming-ul”

Un bărbat din Smolensk a murit în timpul unei transmisiuni de trash streaming: a fost abuzat, a fost bătut, iar jegurile internetului au plătit bani grei pentru acest spectacol.

ADVERTISEMENT

Este nevoie să explicăm cuiva nevoia de a interzice prin lege trash stream-urile și eradicarea lor ca fenomen? Pentru noi este evident”, a anunțat senatorul rus Aleksei Pușkov, adăugând că membrii Consiliului Federației Ruse se vor reuni în cursul zilei de joi, 11 februarie, pentru elaborarea unei legi care să interzică fenomenul „trash streaming”.

Decesul bărbatului din Smolensk vine la doar o lună și jumătate după cel al unei tinere pe care iubitul a forțat-o să iasă din casă în lenjerie intimă și să îndure temperaturile extrem de scăzute.

ADVERTISEMENT

Iepurașul meu, ce ai?”, a întrebat bărbatul în timpul livestream-ului, după ce a cărat-o pe fată înapoi în casă. „Băieți…nu are puls…e palidă. Nu respiră”, le-a spus acesta ulterior celor care îl urmăreau.

ADVERTISEMENT