News
notix pixel id

Caz șocant într-o localitate din județul Tulcea. Copiii au început școala la capela mortuară

14.09.2020 | 21:14
Caz șocant într-o localitate din județul Tulcea. Copiii au început școala la capela mortuară
Caz șocant într-o localitate din județul Tulcea. Copiii au început școala la capela mortuară. Foto: Hepta.ro / Inquam Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Situație ireală în Isaccea, județul Tulcea, unde copiii fac școală la capela mortuară. Inspectoratul Școlar Județean Tulcea hotărâse ca orele să fie ținute în regimul impus de scenariul verde, conform căruia elevii merg fizic la școală.

Cele două instituții de învățământ din oraș, școala și liceul, sunt în renovări de aproximativ șase luni. Astfel, primarul și viceprimarul au hotărât ca prima zi de școală pentru cei mici să fie făcută la capela mortuară.

Trăim în România și parcă nimic nu ne mai miră, dar nu poți să nu rămâi uluit când auzi o astfel de poveste. Situația se poate prelungi, deoarece termenul de execuție pentru una din unități este 28 februarie 2021. Cealaltă ar fi trebuit să fie deja reabilitată pe 31 august. Această clădire urma să îi primească pe cei mici, astăzi, în prima zi de școală. Dar trăim în România!

ADVERTISEMENT

Nimic nu se compară cu prima zi de școală…la capela mortuară

Una din școli din Isaccea trebuia să fie deja reparată, dar, după o ploaie sănătoasă, parterul clădirii s-a umplut de apă. În acest moment muncitorii spun că lurările vor fi gata abia în ianurie 2021.

Chiar dacă nu existau condiții, primarul Anastase Moraru și viceprimarul Jenică Curcă, au luat o decizie ”românească” și i-au trimis pe copii să facă școală. Unde? Unde s-a putut: într-o sală de sport, în atelierul școlar sau chiar în capela mortuară.

ADVERTISEMENT

Așadar, în funcție de ce noroc au, elevii din Isaccea pot să învețe printre mingi de baschet, polizoare și diverse scule sau printre lumânări și cruci.

Este un caz halucinat, care a enervat parinții din localitate. Aceștia sunt foarte nemulțumiți și spun că ar fi existat măcar o variantă mai logică: orele să se facă în cele două săli de ședință din primărie.

ADVERTISEMENT

„Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute.

Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare online. Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!” – mesajul lui Klaus Iohannis înainte de prima zi de școală.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri