UPDATE. Atac la un centru pentru persoane cu dizabilităţi de lîngă Tokyo. Primele imagini cu atacatorul

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite, marţi, într-un atac cu cuţitul comis de un fost angajat într-un centru pentru persoane cu handicap mental din Sagamihara, un...
26.07.2016 | 13:03
UPDATE Atac la un centru pentru persoane cu dizabilitati de linga Tokyo Primele imagini cu atacatorul

Cel puţin 19 persoane au fost ucise, iar alte 25 au fost rănite, marţi, într-un atac cu cuţitul comis de un fost angajat într-un centru pentru persoane cu handicap mental din Sagamihara, un oraş situat la vest de Tokyo.

UPDATE 12.55: Posturile de televiziune din Japonia au publicat primele imagini cu atacatorul.

UPDATE 11.00: Poliţia locală a dezvăluit că atacatorul le-a trimis o scrisoare, în luna februarie, oficialilor japonezi, în care ameninţa că va ucide sute de oameni cu dizabilităţi. În urma acesteia, el a fost ţinut într-un spital timp de două săptămâni, iar apoi a fost eliberat.

Atacatorul Satoshi Uematsu, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat după ce el însuşi a venit la comisariatul local de poliţie cu maşina, s-a predat şi a recunoscut atacul.

”Eu am făcut-o. Este mai bine ca handicapaţii să dispară”, le-ar fi spus acesta poliţiştilor, ca să-şi justifice fapta. Potrivit postului NHK, bărbatul a pătruns în clădire după ce a spart un geam, iar Poliţia a găsit mai multe cuţite în geanta sa, dintre care unele pe care era sânge.

În imagini din presă apare un şir de ambulanţe aliniate în faţa Centrului Tsukui Yamayuri En (Grădina de crini Tsukui), situat la aproximativ 50 de kilometri vest de Tokyo.

”Medicii au confirmat moartea a 19 persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului pompierilor pentru AFP. De asemenea, 25 de persoane au fost rănite, dintre care 20 sunt în stare gravă, potrivit acestei surse.

Suspectul s-a predat poliţiei marţi, după ora locală 3.00 (luni, 21.00, ora României), a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din prefectura Kanagawa, în regiunea Tokyo. „Suntem pe cale să stabilim detaliile cazului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Poliţia a primit anterior un apel telefonic de la centru, în care era alertată în legătură cu agresiunea din Sagamihara, un oraş cu peste 700 de locuitori.

În total, 149 de persoane cu vârste între 19 şi 75 de ani erau internate în centru de la sfârşitul lui aprilie, potrivit DPA.

Sursă: www.libertatea.ro

………………………………………………………………………………………………………

19 persoane au fost ucise, iar alte 45 rănite într-un atac cu cuţitul la un centru pentru handicapaţi mintali din Japonia, a informat marţi postul naţional de televiziune NHK, citat de AFP.

“Medicii au confirmat moartea a 19 persoane”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului pompierilor, după acest masacru comis de un individ în vârstă de vreo 20 de ani, fost angajat al centrului.

Un individ în vârstă de vreo 20 de ani s-a predat poliţiei marţi în jurul orelor 03.00 (luni, 18.00 GMT), susţinând că este autorul masacrului, a precizat un purtător de cuvânt al prefecturii .

Este vorba despre un fost angajat al centrului, potrivit agenţiei de presă Kyodo.

Poliţia primise anterior un apel de la centrul respectiv alertând-o în legătură cu atacul, care a avut loc la Sagamihara, la vest de Tokyo. “Suntem pe cale să încercăm să stabilim detaliile afacerii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Autorul atacului, în vârstă de peste 20 de ani, le-a spus poliţiştilor pur şi simplu: “Am făcut-o”.

Conform ziarului Asahi Shimbun, individul a explicat în faţa poliţiştilor: “Vreau să scap de toate persoanele cu dizabilităţi din lumea aceasta”.Tânărul a fost arestat preventiv pentru crime multiple.

Conform postului nipon NHK, autorul atacului a fost angajat al Centrului pentru persoane cu dizabilităţi Tsukui Yamayuri.

Încă nu se cunoaşte motivul atacului, care este cel mai grav comis în Japonia în ultimii ani.

Citeste mai mult pe RTV.NET