News

Caz șocant la Buzău. Un bărbat și-a ținut ascunsă mama decedată în primăvară, pentru a-și cumpăra băutură din pensia bătrânei

Caz desprins din filmele de groază în Buzău. Un bărbat și-a ținut ascunsă mama care i-a murit în primăvară.  Poliția s-a autosesizat în această situație.
02.10.2021 | 00:03
Caz socant la Buzau Un barbat sia tinut ascunsa mama decedata in primavara pentru asi cumpara bautura din pensia batranei
ADVERTISEMENT

Cazul a fost descoperit, mai exact, în  localitatea Râmnicelu, din județul Buzău. Bărbatul în vârstă de 51 de ani își ținea ascunsă mama decedată, încă din primăvară, în grădina casei.

Motivul pentru care bărbatul nu a spus nimănui despre moartea celei care i-a dat naștere a fost acela de a-i putea încasa în continuare pensia, ca să-și cumpere băutură.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a acoperit cu vegetație trupul neînsuflețit al mamei moarte

De altfel, în comună, bărbatul este cunoscut drept un consumator înrăit de alcool. Cel care a sesizat lipsa îndelungată a femeii care avea 90 de ani a fost postașul.

Poștașul a alertat poliția care s-a deplasat la locul sesizării. Oamenii legii au descoperit trupul fără viață al bătrânei acoperit cu vegetație.

ADVERTISEMENT

”Polițiștii Secției 8 Râmnicelu au fost sesizați direct de către factorul postal din comuna Puiești despre faptul că, de mai multe luni nu a mai observat o bătrână de 90 ani.

Din primele verificări a rezultat că bătrâna ar fi decedată din primăvara acestui an, iar fiul său, de 51 ani, cunoscut ca și consumator de alcool, a dus-o în gradina casei și a acoperit-o cu vegetație, pentru a încasa pensia în continuare.

ADVERTISEMENT

La fața locului se deplasează o echipă, din cadrul SIC pentru stabilirea situației de fapt.

Nu au existat sesizări referitor la acte de violență intrafamilială”, au transmis reprezentanții IPJ Buzău.

În urma faptei sale, bărbatul s-ar putea alege cu ani grei de închisoare. Conform procedurilor legale, cel mai probabil pe numele său acum s-a întocmit un dosar penal și a fost plasat în cercetare sub arest preventiv.

ADVERTISEMENT

Caz similar în Austria

Situația de față amintește de una similară din Austria. În această lună, în regiunea Tirol, s-a descoperit cazul unui bărbat (66 ani) care ținea de un an, într-o pivniță, trupul decedat al mamei lui. Femeia suferea de demență mintală și avea 89 de ani atunci când a pierit.

La fel ca buzoianul, austriacul nu a spus nimănui despre moartea celei care i-a dat naștere pentru a-i putea încasa pensia. Tot un poștaș a fost cel care a sesizat că ceva nu este în regulă și a sunat la poliție.

Pentru a nu i se simți mirosul, bărbatul i-a acoperit trupul mamei sale cu pachete de gheață, bandaje și nisip pentru pisici.

ADVERTISEMENT
Tags: