News

Doi pacienţi internaţi s-au aruncat de la etaj, în Bucureşti. Unul dintre ei era suspect de Covid. Update

Situația de la spitalele din Capitală devine tot mai dramatică în plin val patru al pandemiei. Doi pacienți s-au aruncat, vineri, de la etajele spitalelor unde erau internați. Unul dintre ei, mai exact, o femeie în vârstă de 61 de ani era suspectă de Covid, iar un bărbat, în vârstă de 70 ani, suferea de cancer.
05.11.2021 | 14:20
Doi pacienti internati sau aruncat de la etaj in Bucuresti Unul dintre ei era suspect de Covid Update
O bolnavă de Covid a sărit de la etajul 6 al Spitalului Floreasca. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-11-2021
12:25

Un alt pacient s-a aruncat de la etaj și a murit. Era internat la Institutul Fundeni din Capitală

Un bătrân în vârstă de 70 de ani s-a aruncat, vineri după-amiază, de la etajul șapte al Spitalului Fundeni din Capitală. El suferea de cancer și a murit, în urma impactului cu solul, informează Antena 3.

Decesul acestuia vine la câteva ore după un altul de vineri dimineață, al unei femei în vârstă de 61 de ani, internată la Spitalul Floreasca din București. Și ea s-a aruncat de la etajul 6, iar apoi a murit. Pacienta era suspectă de Covid și suferea de depresie.

05-11-2021
10:47

Pacienta a murit

Femeia în vârstă de 61 de ani a murit, au transmis reprezentanții unității medicale Floreasca, din Capitală, potrivit Antena 3. După ce s-a aruncat de la etajul 6, ea intrase în comă, doctorii zbătându-se să-i salveze viața, dar nu au reușit. Pacienta ar fi suferit și de depresie.

Din primele informații, pacienta are 61 de ani și a fost luată din curtea unității medicale cu o targă, acordându-i-se primul ajutor. Doctorii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire, transmite Antena 3.

La fața locului se află și reprezentanți ai Serviciul Omoruri. Nu se cunoaște, deocamdată, ce a împins-o pe femeie să facă acest gest, mai precizează sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Pacienta a intrat în comă

Pacienta s-a aruncat pe geam, după ce ar fi fost lăsată singură într-un salon, unde urma să i se aducă micul dejun. I s-ar fi făcut și un test de coronavirus, dar la care nu s-a aflat încă rezultatul.

Ea se afla internată în unitatea medicală de joi seara. Suferă de adinamie, afecțiune care îi scade forța musculară.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, un bărbat infectat cu coronavirus s-a aruncat de la etajul 2 de la ”Matei Balș”

Cazul amintește de unul similar, din urmă cu un an, când în octombrie 2020, un bărbat internat cu Covid, la ”Matei Balș”, s-a aruncat de la fereastra etajului 2. La scurt timp, i s-a constatat decesul.

Pacientul avea 51 de ani. Cu toate că i s-au făcut și acestuia resuscitări, nu a mai putut fi readus la viață.

ADVERTISEMENT

”Conducerea INBIMB anunță apariția unui incident regretabil, tradus prin defenestrarea unui pacient, în vârstă de 51 ani, internat cu COVID – 19, dintr-un salon aflat într-una din clădirile Institutului, de la etajul 2 al acesteia.

S-a trecut imediat la asistarea pacientului, în vederea asigurării funcțiilor vitale, cu suport maximal, după care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență București.Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19.

ADVERTISEMENT

Au fost anunțate autoritățile și evenimentul a fost înregistrat pe site-ul Autorității  Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS)”, a informat atunci conducerea de la Spitalul ”Matei Balș” din București.

Tot anul trecut, și în Sibiu s-a produs o tragedie similară. Mai exact, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, un bătrân de 73 de ani, confirmat cu SARS-COV2, a sărit în cursul orei 2 dimineața de la etajul 1 al unui geam.

”În cursul nopţii de 16 octombrie, în jurul orei 2.00, un bărbat în vârstă de 73 de ani, confirmat pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, internat în cadrul unei unităţi sanitare din Sibiu, s-a aruncat pe fereastra salonului situat la etajul I.

Acesta a fost internat de urgenţă pe secţia ATI, în stare foarte gravă. În cursul zilei de astăzi, bărbatul a decedat. De asemenea, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu, în urma sesizării din oficiu, s-a deschis o anchetă penală care vizează stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul în cauză”, transmitea atunci Prefectura Sibiu.

ADVERTISEMENT