News

Caz șocant la Brașov. Un tânăr de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale

04.11.2020 | 09:00
Caz socant la Brasov Un tanar de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijente medicale
Caz șocant. Un tânăr de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale.
ADVERTISEMENT

Un caz șocant s-a petrecut la Spitalul de Copii din Brașov, unde un tânăr de doar 15 ani ar fi murit din cauza neglijenței medicale.

Incidentul a avut loc la o clinică oftalmologică. Adolescentul urma sa facă o operație la ochi.

ADVERTISEMENT

Acesta fusese transportat de urgență de către SMURD. Pe certificatul de deces este trecut un „incident terapeutic” drept cauză a decesului. Povestea a fost detaliată pe Facebook de Ion Mânzală.

Un tânăr de 15 ar fi murit dintr-o eroare medicală

Caz șocant. Un tânăr de 15 ani ar fi murit din cauza unei neglijențe medicale
Foto: Facebook

”Un tânăr de 15 ani din Sfântu Gheorghe a murit la Spitalul de Copii din Braşov, unde a fost transportat de urgenţă de către SMURD, după ce fusese pregătit pentru a fi operat pentru afecțiuni la nivelul ochilor la o clinică de oftalmologie din Brașov.

ADVERTISEMENT

Conform certificatului de deces, cauza morții o constituie un incident terapeutic care, cel mai probabil, s-a produs din neglijența personalului medical al clinicii oftalmologice în cauză.

Din datele medicale şi declaraţiile părinţilor, există ipoteza lipsei de supraveghere medicală a unui pacient aflat sub anestezie şi căruia i s-a făcut rău, sufocându-se cu propria vomă…

ADVERTISEMENT

De altfel, Spitalul de Copii Braşov, care a preluat cazul după ce pacientul a fost adus în comă de la clinica privată, menţionează pe certificatul de deces că este vorba clar de un incident terapeutic. Cauza decesului fiind insuficienţă cardio-respiratorie acută, provocată de o „bronhopneumonie de aspiraţie (incident terapeutic)”, a scris Mânzală pe Facebook.

Ion Mânzală mai precizează că poliția din județul Brașov face investigații.

”Biroul Investigații Criminale din Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov a întocmit un dosar penal, cu scopul de a descoperi eventualii vinovați pentru decesul tânărului de 15 ani,” a scris sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: