News

Băiețelul orfan de mamă și părăsit de tată are acum o locuință nouă. Strigătul de ajutor a fost auzit și de cititorii FANATIK. Update

Povestea dramatică a unui băiețel orfan de mamă care a fost părăsit de tată și riscă să rămână fără casă. Copilul își strigă durerea la cimitir: "Mami, ajută-mă"
24.03.2022 | 10:32
Un baiat orfan din județul Prahova riscă să rămână și fără casă. sursă foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
24-03-2022
08:28

Andrei și bunica lui au acum o locuință nouă

Povestea de viață a lui Andrei pare să îi fi emoționat și pe cititorii FANATIK.

În urma apelului făcut de o organizație nonguvernamentală pentru ajutorarea unui băiețel crescut cu greu de bunică, a căror casă risca să cadă peste ei, s-au strâns suficienți bani încât locuința lor să fie reabilitată.

Acum, Andrei și bunica lui sunt în siguranță în propria casă și vor avea o viață puțin mai bună decât înainte. 

Reprezentanții asociației care a făcut vizibil cazul lui Andrei au precizat că, din banii donați, au cumpărat și mobilă pentru noul cămin al băiatului.

“Bunica Rodica se mută în casă nouă! Dorința fierbinte a bătrânei a fost să-i ofere nepoțelului său, Andrei, un cămin stabil, să nu mai trăiască cu groaza că, în orice moment, vor pierde tot.

Datorită vouă, cei care i-ați întins mâna de care avea atâta nevoie, visurile ei s-au împlinit, iar bătrâna și-a găsit, în sfârșit, liniștea. Casa care, în trecut, era un adevărat pericol, este gata să-și primească proprietarii.

Iar în dar de casă nouă, bătrâna a primit și mobilă. Când temperaturile vor fi constante, vom finaliza și exteriorul. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în această campanie și mă înclin cu respect!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a asociației în cauză.

Un băiețel orfan de mamă, părăsit de tată, din județul Prahova, riscă să rămână fără casă. Mama a murit chiar în fața lui, sora sa a plecat și ea la Ceruri, iar tatăl l-a părăsit pentru o femeie. Singurul sprijin pe care îl mai are este cel al bunicii, care face tot posibilul să îi ofere nepotului ce are ea mai bun.

Un băiețel orfan de mamă, părăsit de tată, riscă să rămână fără casă

Andrei locuiește cu bunica lui într-o casă bătrânească din satul Podenii Vechi, în județul Prahova.

ADVERTISEMENT

Locuința lor a fost inundată de nenumărate ori și, deși bunica a cârpit-o în fiecare an, casa s-a crăpat de la fundație și poate oricând să se prăbușească peste ei. Deasupra capului, cei doi au doar un acoperiș pavat cu celofan.

Andrei doarme pe un pat vechi din scânduri uscate. Se roagă în fiecare seară la Dumnezeu și speră la o minune. Nu de puține ori adoarme cu ochii în lacrimi. Îi este dor de mama și sora lui.

ADVERTISEMENT

“Mami, bunica plânge! Îi e frică că rămânem fără casă. Tata nu ne ajută, a plecat. Nu mă interesează că nu vine Moșul, vreau doar ca bunica să fie fericită. Mi-e atât de dor de tine!”, sunt cuvintele pe care Andrei i le adresează mamei lui, sperând să primească și un răspuns.

Povestea dramatică a unui băiețel orfan de mamă și părăsit de tată

Andrei are 11 ani și este orfan. La vârsta de doar 6 ani, mama lui a intrat în comă diabetică și a murit sub privirea îngrozită a fiului său.

ADVERTISEMENT

La puțin timp după moartea mamei, și sora lui a trecut în lumea celor drepți. Aceasta s-a născut cu tetrapareză spastică și s-a luptat ani buni cu boala până la un moment dat când corpul ei a cedat.

De parcă nu era de ajuns, Andrei a primit o lovitură și de la tatăl lui, care s-a recăsătorit și l-a părăsit.

ADVERTISEMENT

Singura care i-a rămas alături este bunica lui, care se chinuie să își crească nepotul dintr-o pensie de doar 500 de lei și din ajutorul social de care băiețelul beneficiază în urma decesului mamei.

La el nu a ajuns Moș Nicolae, cum a venit la alți copii. Andrei s-a obișnuit însă să nu primească nimic de sărbători. Problemele vieții l-au făcut mult mai matur pentru vârsta lui decât ar trebui să fie. Tot ce-și dorește este să-și revadă mama, dar fiindcă acest lucru nu este posibil o vizitează mereu la cimitir.

“Mami, mă vezi, mă asculți?! Ajuta-mă, bunica nu mai poate, iar eu nu știu ce să fac, dă-mi un semn – oricât de mic”, îi spune Andrei mamei sale care a plecat mult prea devreme din această lume.

Ce spune bunica băiețelului orfan

Bunica lui Andrei este Rodica Grigore, din satul Podenii Vechi, județul Prahova.

Nici ea nu a avut o viața prea ușoară. Și-a pierdut soțul când avea doar 31 de ani și a promis că nu se va mai căsători. Peste câțiva ani, și-a pierdut și fiica, care i-a lăsat în îngrijire doi nepoți mici, o fetiță care era bolnavă și un băiețel.

“Soarta m-a lovit rău, maică! Mi-a murit fata în brate, durere mai mare pentru un părinte nu există. În urma ei au rămas un băiețel și o fetița care s-a născut cu tetrapareză spastică. Numai eu știu cât m-am chinuit cu ea, sărăcuța. Era paralizată și trebuia schimbată, hrănită printr-un furtun, plămânii aspirați…Și Andrei a fost martor la toate astea.

Anul trecut, nepoțica mea a plecat lângă mama ei după o viață trăită în chin. Ginerele meu, tatăl copiilor, s-a recăsătorit și dus a fost. Mai vine pe la Andrei cu ceva de mâncare și cam atât. Nu-l interesează că băiatul lui stă într-o casă care poate să cadă peste el, că abia avem ce să mâncăm, că Andrei are coșmaruri și plânge”, a mărturisit bătrâna.

La fel ca mulți alți pensionari care au pensia mică, Rodica Grigore primește lunar doar 500 de lei. Bătrâna a fost nevoită să facă și un împrumut la CAR.

De asemenea, a încercat singură să construiască casuța în care locuiește cu nepotul său.

“Cu mâinile mele am încercat să ridic câteva camere, să fugim din calea viiturii care va veni sigur și iarna asta. Dar iar nu am avut noroc! Și casa asta s-a crăpat de la fundație până la tavan. Nu știu ce să mai fac,încotro să o apuc”, a mai precizat femeia.

Cum putem să îl ajutăm pe Andrei

Andrei și bunica lui au nevoie de ajutor.

Cei care vor să îi ajute pe cei doi pentru a-și repara căsuța și pentru a avea parte, măcar anul acesta, de sărbători fericite o pot face donând prin una dintre următoarele metode:

  • Transfer bancar
  • Online, cu cardul
  • PayPal
  • Cripto
ADVERTISEMENT