News

Un incendiu puternic a lăsat o familie fără casă, în prag de Sărbători. “Numai împreună putem face ceva pentru ei”

O campanie umanitară se desfășoară în aceste zile după ce un incendiu puternic a lăsat o familie fără casă, în plină iarnă. "Numai împreună putem face ceva pentru ei"
15.12.2021 | 08:30
Un incendiu puternic a lasat o familie fara casa in prag de Sarbatori Numai impreuna putem face ceva pentru ei
ADVERTISEMENT

O campanie umanitară se desfășoară în aceste zile după ce un incendiu puternic a lăsat o familie fără casă, în plină iarnă, în prag de Sărbători. Doi soți și cei doi copii ai lor stau acum într-un centru social, însă își doresc un nou început, iar pentru asta au nevoie de ajutor.

Un incendiu puternic a lăsat o familie fără casă, în plină iarnă

Incendiul violent care a avut loc în Constanța, în data de 2 decembrie, a lăsat nu una, ci 12 familii fără locuință.

ADVERTISEMENT

În perioada în care cei mai mulți se bucură de spiritul sărbătorilor și de cadouri, o familie cu doi copii a cărei casă s-a făcut scrum nu mai are absolut nimic. Cei patru au rămas doar cu amintiri din locuința care acum nu mai există.

Familia își dorește să aibă un acoperiș deasupra capului și o masă caldă. Membrii familiei au fost cazați în centre sociale, însă au nevoie de bani pentru un nou început, care nu va fi deloc ușor.

ADVERTISEMENT

“În prag de sărbători trebuie să fim alături de acești oameni atât de greu încercați. Îi asigur,încă o dată, de sprijinul nostru. În momentul de față, două persoane, victime ale incendiului, sunt găzduite într-unul din centrele noastre sociale.

Beneficiază de cazare, masă caldă și facem tot posibilul să îi ajutăm să își găsească o locuință. Dacă vor mai fi depuse solicitări în acest sens, oamenii vor fi, cu siguranță, ajutați”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în data de 2 decembrie

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au acționat într-un cartier din Constanța, unde a izbucnit un incendiu violent, fiind nevoie o evacuare de urgență a locatarilor.

Focul s-a extins foarte repede și a mistuit mai multe locuințe de tip barăci în care locuiau 12 familii. Intervenția a fost cu atât mai dificilă cu cât vântul a fost în ziua respectivă foarte puternic.

ADVERTISEMENT

Nici până în ziua de astăzi nu se știe de la ce a izbucnit incendiul.

Cum poate fi ajutată familia care a rămas fără casă, în plină iarnă

Vestea că familia a rămas fără casă a ajuns și la grădinița la care este înscris copilul cel mare, Rareș Condrea. Reprezentanții instituției de învățământ sunt și cei care au organizat această campanie umanitară, intitulată “Împreună pentru Rareș”.

“Chiar dacă suntem cu toții într-o stare de nesiguranță și incertitudine, să nu uităm de cei de lângă noi, mai ales de Rareș, un copil de cinci anișori, care, împreună cu familia sa a rămas pe drumuri. Din puținul ce-l avem, să dăruim celor care nu mai au decât credință și speranță. Numai împreună putem face ceva pentru ei”, a precizat directoarea Grădiniței cu Program Prelungit “Steluțele Mării”, Georgeta Adam.

Astfel, cei care vor să facă o faptă bună, acum, în luna în care sărbătorim Nașterea Domnului, o pot face donând în contul RO68RZBR0000060022055805, deschis pe numele Anca Corpaci.

ADVERTISEMENT