News

Caz terifiant în Iran. Regizor cunoscut, ucis și tranșat de către părinții săi pentru că la 47 de ani nu era căsătorit

Un caz șocant a îngrozit lumea filmului. Un regizor cunoscut din Iran a fost ucis și tranșat de către părinții săi pentru că la 47 de ani nu era căsătorit.
20.05.2021 | 18:44
Caz terifiant in Iran Regizor cunoscut ucis si transat de catre parintii sai pentru ca la 47 de ani nu era casatorit
Caz terifiant în Iran. Regizor cunoscut, ucis și tranșat de către părinții săi pentru că la 47 de ani nu era căsătorit. Sursa foto: arabnews.com
ADVERTISEMENT

Babak Khorramdin, un regizor faimos din Iran, a fost omorât după ce s-a întors de la Londra în țara natală, scriu mai multe publicați internaționale care citează Poliția din statul asiatic

Imediat după ce a revenit acasă din Regat, bărbatul de 47 de ani a fost ucis în condiții greu de descris, după o discuţie mai aprinsă cu părinţii săi pe tema căsătoriei.

ADVERTISEMENT

Khorramdin a fost tranşat iar fragmente din cadavrul său au fost găsite într-o valiză, în Ekbatan, un cartier din vestul Capitalei Teheran, scrie publicația Arab News.

Regizor cunoscut din Iran, ucis și tranșat de părinți din cauza statului său de necăsătorit

Publicația citată mai notează că Babak Khorramdin, care a lucrat o bună perioadă de timp la Londra, a fost victima unei așa-numite ”crime de onoare”, după o ceartă cu tatăl său cu privire la statutul său de necăsătorit până la vârsta de 47 de ani.

ADVERTISEMENT

Mohammad Shahriari, șeful Curții Penale din Teheran, a declarat că tatăl lui Khorramdin a mărturisit că și-a drogat și ucis fiul, înainte de a-i tranșa corpul și arunca la gunoi.

”Din cauza certurilor pe care le-am avut, l-am sedat duminică dimineață oferindu-i anestezice, apoi l-am înjunghiat mortal. Apoi i-am dezmembrat corpul și l-am aruncat în cel mai apropiat coș de gunoi, pe stradă, împreună cu soția mea”, a recunoscut tatăl criminal.

ADVERTISEMENT

Rămășițe din corpul regizorului au fost descoperite duminică în saci de gunoi și o valiză în Ekbatan, vestul Teheranului, unde locuia familia. Poliția iraniană a declarat că la domiciliul familiei au fost găsite alte dovezi ale crimei. Ambii părinți au fost arestați.

După ce au fost reținuți, părinții lui Babak Khorramdin au recunoscut că în urmă cu câțiva ani și-au ucis fiica și ginerele.

ADVERTISEMENT

Khorramdin, în vârstă de 47 de ani, a absolvit Universitatea din Teheran în 2009 cu un Master în cinematografie și s-a mutat la Londra un an mai târziu.

Jason Brodsky, analist în Orientul Mijlociu și editor la Iran International TV, a declarat pentru Daily Mail: ”Cred că moartea îngrozitoare a lui Babak Khorramdin este doar ultimul exemplu al unui tipar lung de violență domestică pe care l-am văzut în Iran”.

”Crimele de onoare” din Iran, extrem de frecvente

Așa-zisa ”ucidere de onoare” a lui Babak Khorramdin nu reprezintă un caz singular de acest gen în statul din Orientul Mijlociu. Recent, pe 4 mai, Fazeli Monfared, un iranian de 20 de ani, ar fi fost ucis de trei rude de sex masculin după ce au aflat că a fost scutit de serviciul militar pentru că era homosexual.

În 2020, Romina Ashfrafi, o tânără de 14 ani, a fost decapitată de tatăl ei, tot într-o ”ucidere de onoare”, pentru că a fugit de acasă cu iubitul ei de 35 de ani.

ADVERTISEMENT