News

Caz terifiant în Mexic. Un fost consilier parlamentar, ars de viu de localnici. Care a fost motivul

Un caz terifiant a avut loc în statul Puebla din Mexic. Un fost consilier parlamentar a fost bătut, după care ars de viu de către aproape 200 de oameni. Care a fost cauza?
13.06.2022 | 13:22
Caz terifiant in Mexic Un fost consilier parlamentar ars de viu de localnici Care a fost motivul
Ce acuzație i s-a adus bărbatului. Sursa foto: El Pais
ADVERTISEMENT

Moarte cumplită pentru un fost consilier parlamentar din Mexic. Bărbatul în vârstă de 31 de ani a ajuns pe mâinile unor localnici din comunitatea Papatlazolco, situată în Huauchinango, Puebla, fiind bătut și ars de viu.

Bărbatul era acuzat că voia să răpească un copil

Oroarea a avut loc vineri, când aproape 200 de persoane s-au năpustit asupra individului și l-au ucis pe motiv că ar fi vrut să răpească un copil din regiunea lor, scrie El Pais.

ADVERTISEMENT

Daniel Picazo se afla în mașina poliției când a fost luat cu forța de către comunitatea agresivă, iar oamenii legii nu s-au putut împotrivi. Așadar, nu au avut decât să aștepte să se termine calvarul și ulterior s-au dus către cadavru, pe care l-au preluat și dus la morgă.

În urma tragediei, s-a demarat o anchetă.

“Aceasta nu este justiţie, este barbarie. Autorităţile competente au deschis deja o anchetă. Vom acționa întotdeauna conform legii, pentru că dreptatea prin propria mână nu este dreptate, ci barbarie”, este precizat într-un comunicat al municipalităţii din Huachinango.

ADVERTISEMENT

Prin intermediul unor mesaje pe rețelele de socializare ar fi circulat zvonul că tânărul voia să fure copii. Însă, varianta localnicilor că Daniel Picazo avea intenția de a răpi un minor nu a fost luată în calcul de către anchetatori.

În urma chinurilor în care a murit, sora fostului consilier parlamentar a scris un mesaj de regret, în mediul online.

ADVERTISEMENT

”Am ales fotografia mea preferată pentru a-mi lua rămas bun de la tine, să aflu cum ți-au luat viața îmi provoacă cea mai mare repulsie față de oamenii care au făcut-o pe nedrept fără să știe că ești un profesionist, un iubitor de călătorie și viață, cu un viitor strălucit.

Zboară foarte sus Dany meu, am încredere că Dumnezeu va face dreptate tuturor acelor oameni care ți-au tăiat aripile… doar pentru că ai fost în timpul și locul nepotrivit.

ADVERTISEMENT

Te-ai bucurat de scurta ta viață așa cum ți-a plăcut cel mai mult, odihnește-te în pace Daniel Picazo”, a scris îndurerată sora fostului consilier.

Sunt mai multe comunități din Mexic care decurg la astfel de gesturi

În Mexic sunt mai multe comunități, izolate de civilizație, care caută să se răzbune pe oameni, sub varii motive. De cele mai multe ori se caută pretexte. Au fost cazuri când s-au răpit persoane, după care s-a cerut răscumpărare.

ADVERTISEMENT
Tags: