News

Caz tragic la Arad. O femeie s-a vindecat de Covid, dar a murit după câteva zile

30.11.2020 | 21:11
Caz tragic la Arad O femeie sa vindecat de Covid dar a murit dupa cateva zile
ADVERTISEMENT

Un caz tragic s-a petrecut în acest zile în vestul țării, la Arad, acolo unde o femeie infectată cu Covid 19 a murit la doar câteva zile după ce fusese declarată vindecată.

Elena Benko, o angajată a Direcției de Asistență Socială din Arad, a luptat timp de o lună cu nemilosul virus, chiar a reușit să se vindece de coronavirus, însă sănătatea i-a fost mult prea afectată.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în cele din urmă a pierdut lupta cu boala, luni, 30 decembrie, chiar de Sfântul Andrei, lăsând familia și colectivul de la locul de muncă în stare de șoc.

O femeie din Arad s-a infectat cu Covid-19, s-a vindecat, iar ulterior a murit

Cazul femeii din Banat este un alt exemplu concludent care arată cât de nociv este virusul SARS-CoV-2 pentru organismul uman. Povestea tristă a Elenei ne spune clar faptul că vindecarea de Covid nu este echivalentă cu scăparea de pericole.

ADVERTISEMENT

Problemele femeii de 60 de ani, încă în putere, au apărut în urmă cu mai de patru săptămâni. Pentru că a fost foarte răcită, Elena și-a luat concediu medical, izolându-se la domiciliu. În realitate, s-a dovedit că era infectată cu coronavirus.

Ulterior, starea i s-a agravat și, după o săptămână, a ajuns la spital. Din păcate, la momentul internării, plămânii ei erau deja foarte afectați. A fost internată pe secția ATI COVID și a urmat tratamentul prescris de medic.

ADVERTISEMENT

Lucrurile păreau să reintre pe un făgaș pozitiv după după două săptămâni, când a fost testată negativ la coronavirus si era declarată vindecată de COVID. Din nefericire, starea ei nu era deloc bună, pentru că virusul îi atacase mult prea agresiv plămânii.

În stare gravă, a fost transferată pe o secție normala de ATI, unde a continuat să lupte pentru supraviețuire. Din păcate, lupta a fost pierdută. Luni dimineață, medicii i-au declarat decesul. Împlinise 60 de ani chiar în luna noiembrie, scrie site-ul Aradon.

ADVERTISEMENT

Cazul Elenei nu este unul singular

Un caz tragic cum a fost cel al Elenei nu reprezintă ceva unic în această perioadă a pandemiei. În urmă cu două săptămâni, și o angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad a murit din cauza Covid-19. Familia acesteia a fost decimată de coronavirus, în interval de 14 zile decedând patru membri infectați.

“Vestea pe care am primit-o în această dimineață ne-a întristat și ne este tare greu să o acceptăm, colega noastră Elena Benko s-a stins, lăsând în urmă durere si tristeţe. Cu greu ne găsim cuvintele în aceste momente în care știm că un om minunat, o colegă pe care te puteai baza intotdeauna nu mai este și nu va mai fi niciodată.

Drum lin către stele, dragă Elena! Colectivul Direcției de Asistență Socială Arad este alături de familia îndoliată căreia îi transmite sincere condoleanțe!”, a scris, luni dimineață, pe Facebook, directorul instituției, Oana Pârvulescu.

ADVERTISEMENT
Tags: