Caz uimitor în Botoşani! Cine e femeia care a adus pe lume un bebeluş macrosom

Bogdan Solomon   
în HotNews
31/08/2019, 11:44
Caz uimitor în Botoşani! Cine e femeia care a adus pe lume un bebeluş macrosom
O fetiță de doar 5.080 de grame la naștere, a văzut lumina zilei la Maternitatea Botoșani. Sursa foto: botosaninews.ro

Caz șocant petrecut recent la Maternitatea din Botoșani, unde a fost adusă pe lume o fetiță „gigant”, la capătul unei intervenții chirurgicale dificile care a durat mai multe ore. Medicii au recurs la această soluție, întrucât femeia însărcinată n-ar fi putut naște natural, dată fiind situația delicată.

O femeie din Botoșani a născut un bebeluș uriaș

Potrivit botosaninews.ro, fetiţa s-a născut cu o greutate record de 5.080 de grame. Carmen Zaboloteanu, medicul specialist în neonatologie de la Maternitatea Botoşani, a declarat că bebeluşul face parte din categoria “macrosom”, care poate prezenta o serie de  complicaţii la scurt timp după naștere.

Este vorba despre hipoglicemie, distocie a umerilor, insuficienţă respiratorie acută sau fracturi de claviculă, motiv pentru care bebelușul va fi ținut în continuare sub observație. Fericita mămică este, însă, în afara oricărui pericol și așteaptă cu nerăbdare momentul în care își va putea strânge micuța la piept.

Această fetiță este cel mai mic bebeluș născut vreodată. Sursa foto: newyorktimes
Această fetiță este cel mai mic bebeluș născut vreodată. Sursa foto: newyorktimes

Tot în Botoșani s-a născut un bebeluș de doar 1400 de grame

La începutul lunii august, tot în Botoșani, a văzut lumina zilei o fetiță de doar 1400 de grame. O femeie de 31 de ani a ajuns de urgență la Maternitate împreună cu bebeluşul său, după ce a dat naştere acasă, fără a fi supravegheată de vreun cadru medical.

Femeia a fost preluată cu o ambulanţă cu tot cu bebeluş, o fetiţă de doar 1400 de grame, care, din cauza condiţiilor în care a venit pe lume, a ajuns la spital cu hipotermie. Sarcina nu se afla sub observația niciunui medic specialist, femeia nefiind în evidenţe, din acest motiv. Medicii neonatologi au reuşit să o echilibreze din punct de vedere cardio pulmonar şi hemodinamic, însă spun că micuţa va avea nevoie de supraveghere îndelungată la incubator. Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut, însă, în Statele Unite ale Americii. Este vorba despre o fetiță de doar 245 grame, fiind externat după mai bine de 5 luni, perioadă în care medicii spitalului din California i-au monitorizat atent atât greutatea, cât și respirația.

 

Închide ×