Sport

Caz uluitor în Anglia! Starurile din Premier League, ţinta unei fraude. Primeau certificate false de vaccinare

Mai mulți jucători din Premier League au fost atrași într-o fraudă, fiindu-le oferite certificate false de vaccinare împotriva Covid-19.
26.10.2021 | 07:51
Caz uluitor in Anglia Starurile din Premier League tinta unei fraude Primeau certificate false de vaccinare
ADVERTISEMENT

Liga Profesionistă de Fotbal din Anglia se confruntă cu o problemă extrem de delicată, o parte dintre fotbaliști refuzând deocamdată să primească serul.

Secretarul de Stat al Marii Britanii, Sajid Javid, și-a exprimat și dezamăgirea și îngrijorarea față de impactul pe care îl poate avea în rândul copiilor și al tinerilor reticența starurilor din Premier League de a se imuniza.

ADVERTISEMENT

Certificate false de vaccinare anti-Covid în Premier League

Chiar dacă autoritățile engleze nu obligă pe nimeni să se vaccineze împotriva Covid-19 și nu iau nicio măsură împotriva celor care refuză injecția, certificatele false au apărut și în rândul vedetelor din Premier League.

Conform Daily Mail, mai mulți jucători au anunțat personalul medical din cadrul cluburilor despre înșelătorie. Starurilor li s-a spus că pot primi două certificate în schimbul a 1.000 de lire sterline, documentul urmând a le fi trimis pe telefoanele mobile.

ADVERTISEMENT

Nu se știe dacă vreun jucător a acceptat oferta. Conform sursei citate, oficialii Premier League au declarat că nu sunt la curent cu escrocheria, dar patru cluburi au confirmat deja existența acesteia.

De ce refuză fotbaliștii vaccinarea

Săptămâna trecută, Premier League a anunțat că 68% dintre jucători au fost complet vaccinați împotriva Covid-19, în timp ce 81% au primit cel puțin o doză. Deși cifrele sunt destul de mari, alte sporturi din Anglia au o rată de vaccinare mult mai bună.

ADVERTISEMENT

În ciuda succesului de care se bucură vaccinul în rândul populației din Marea Britanie, o parte dintre fotbaliști refuză în continuare să se vaccineze. Presa engleză a dezvăluit luna trecută că doar 7 din cele 20 de cluburi din Premier League au peste 50% din jucători vaccinați.

Motivul pentru care fotbaliștii ezită să se vaccineze este determinat de faptul că marea majoritate sunt tineri și sănătoși, ei fiind mai puțini susceptibili să facă o formă gravă de Covid-19, dar și propaganda anti-vaccinare de pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Pedepse în NBA pentru nevaccinați

Spre deosebire de regulile din Anglia, starurile din NBA au probleme dacă refuză să se vaccineze împotriva Covid-19. Baschetbaliștilor li se taie din salariu și nu li se permite să joace până nu au completă schema de vaccinare.

În Premier League, un nume important pro-vaccin este cel al antrenorului de la Liverpool, Jurgen Klopp. 99% din echipa mea e vaccinată. Nu înțeleg cum vaccinul îți poate limita libertatea”, a afirmat managerul german, care compară nevaccinarea cu șofatul în stare de ebrietate.

„Nu sunt de acord să fie vaccinați cu forța, iar ideea de a le tăia din salariu este una proastă. Noi îi încurajăm pe jucători să se vaccineze, dar nu îi putem forța”, a declarat și managerul lui Middlesbrough, Neil Warnock.

ADVERTISEMENT