News

Caz uluitor în județul Vrancea. O femeie care a trecut prin trei spitale a fost diagnosticată cu COVID-19

05.06.2020 | 11:30
Caz uluitor in judetul Vrancea O femeie care a trecut prin trei spitale a fost diagnosticata cu COVID19
ADVERTISEMENT

O femeie din județul Vrancea a fost nevoită să treacă printre trei spitale înainte să fie diagnosticată cu COVID-19.

O femeie care a trecut prin trei spitale a fost diagnosticată cu COVID-19

Conform news.ro, Direcţia de Sănătate Publică Vrancea a declanşat o anchetă la Spitalul orăşenesc Panciu, după ce o femeie internată în unitatea sanitară a fost confirmată cu COVID-19, după ce a trecut prin alte două spitale.

ADVERTISEMENT

Mai multe cadre medicale care au intrat în contact cu bolnava au fost testate, iar DSP verifică dacă la Spitalul orășenesc Panciu a fost respectat protocolul de internare.

Conform autorităţilor vrâncene, femeia a ajuns iniţial la Panciu, unde a fost internată cu diagnosticul de pneumonie interstiţială, după care a fost transferată la Spitalul Judeţean Focşani, de unde a fost apoi trimisă la Adjud, unitate suport pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Nouă angajaţi ai spitalului din Panciu care au intrat în contact cu bolnava au fost testaţi

Abia la Adjud aceasta a fost testată, iar ancheta a început când testul a ieşit pozitiv. DSP vrea să afle condiţiile în care pacienta a fost internată la Panciu şi dacă protocolul de internare a fost respectat.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, pacientei i s-a făcut triajul epidemiologic la internare. Ea nu avea temperatură ori alte simptome specifice, dar în urma unei radiografii pulmonare care a arătat modificări, s-a decis că femeia trebuie să rămână în spital.

ADVERTISEMENT

Ea a ajuns la Focşani şi apoi la Adjud după ce a nu a răspuns la tratamentul administrat la Panciu. Nouă angajaţi ai spitalului care au intrat în contact cu bolnava au fost testaţi şi se aşteaptă finalizarea anchetelor epidemiologice.

În această dimineață, o femeie de 45 de ani care urma să primească testul COVID-19, s-a aruncat de la etajul 6 al Spitalului Județean Timișoara, după ce fusese diagnosticată cu cancer.

ADVERTISEMENT

Spitalul Militar Central se alatură studiului ”Solidarity”, alături de Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Dr. Victor Babeș”, din București, pentru identificarea celui mai bun tratament pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT