News

Caz uluitor. O femeie “gătește” pietre pentru copiii săi, din lipsă de mâncare. “Nu aveam nimic”

01.05.2020 | 12:58
Caz uluitor O femeie gateste pietre pentru copiii sai din lipsa de mancare Nu aveam nimic
ADVERTISEMENT

Un caz uluitor vine din Africa, acolo unde o femeie “gătește” pietre pentru copiii săi, din lipsă de mâncare, și spune că a recurs la acest gest pentru a-și păcăli copii să creadă că le pregătește masa.

O femeie “gătește” pietre pentru copiii săi, din lipsă de mâncare.

Cazul din Kenya, în care o femeie “gătește” pietre pentru copiii săi, din lipsă de mâncare, a făcut înconjurul lumii, notează BBC.

ADVERTISEMENT

Locuitorii acestei țări au fost mișcați de povestea femeii care se făcea că gătește pentru a-și păcăli copiii să creadă că nu duc lipsă de mâncare.

Peninah Bahati Kitsao, o femeie din Mombasa, a devenit cunoscută în țara sa după ce a încercat să-și convingă copiii că vor avea ce să mănânce, chiar dacă tot ce făcea era să fiarbă niște pietre.

ADVERTISEMENT

Femeie mărturisește că a făcut acest lucru în speranța că cei mici vor adormi crezând că mama lor le pregătește masa.

Povestea femeii a stârnit generozitatea oamenilor

Aceasta spune că spăla hainele altora pentru a câștiga câte un ban, însă această activitate a devenit tot mai rară, pe măsură ce autoritățile din Kenya au impus măsuri de izolare din cauza noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

Prisca Momanyi, ce locuiește în vecinătatea femeii, a transmis povestea vecinei sale mass-mediei, iar de atunci lucrurile s-au schimbat într-un mod neașteptat.

În urma unui interviu televizat, femeie, care este și văduvă, a primit mai multe sume de bani de la oamenii din Kenya care au aflat despre povestea ei.

ADVERTISEMENT

Femeia, care locuiește într-o casă fără apă curentă sau electricitate, a descris generozitatea oamenilor ca fiind “un miracol”.

“Nu credeam că cei din Kenya pot fi atât de iubitori, dar am primit telefoane de peste tot de la oameni care mă întrebau cum mă pot ajuta”, a declarat Peninah Bahati Kitsao.

Aceasta spune că cei mici nu au fost păcăliți de trucul la care a apelat pentru a-i face să creadă că vor avea ce să mănânce.

“Au început să-mi spună că știu că sunt mințiți, dar nu puteam face nimic pentru că nu aveam nimic”, spune femeia.

Ulterior, ca parte a măsurilor de sprijin pentru populație, autoritățile din Kenya au decis să lanseze un program de ajutor alimentar.

ADVERTISEMENT