News

Caz unic pe șosele din țară. Soț și soție, prinși băuți la volanul aceleiași mașini, în interval de câteva minute

Un caz cu adevărat neverosimil a fost raportat pe șoselele din România. Doi șoferi, soț și soție, au fost prinși băuți la volanul aceleiași mașini, în interval de câteva minute.
13.02.2023 | 17:15
Caz unic pe sosele din tara Sot si sotie prinsi bauti la volanul aceleiasi masini in interval de cateva minute
Filmul evenimentului în care doi șoferi, soț și soție, au fost prinși băuți la volanul aceleiași mașini, în câteva minute. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Aproape zilnic, de la Poliția Rutieră aflăm informații în legătură cu consumul de alcool sau droguri la volan. Ceea ce s-a întâmplat în județul Bistrița-Năsăud bate însă orice record în materie de încălcare a legii.

Filmul evenimentului în care doi șoferi, soț și soție, au fost prinși băuți la volanul aceleiași mașini, în câteva minute

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 11 spre 12 februarie 2023, agenții de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud au avut de a face cu un caz cum rar se întâlnește pe drumurile din România.

ADVERTISEMENT

Doi șoferi din județul din nordul Transilvaniei, soț și soție, au fost depistați băuți în aceeași noapte. Până aici nimic impresionant. Ceea ce atrage atenția este că au fost prinși la volanul aceleiași mașini, în decurs de doar câteva minute.

Cei de la IPJ expun filmul acestui eveniment unic. Astfel, prima care a fost prinsă de poliție a fost femeia. Ea a fost depistată pe un drum comunal. Soțul ei a fost depistat de polițiști, puțin timp mai târziu, pe un drum din orașul Bistrița.

ADVERTISEMENT

Evenimentul de sâmbătă seara a debutat pe Drumul Comunal 7 în localitatea Jelna. Aici, un autoturism la volanul căruia se afla o femeie de 29 de ani, din Bistrița, a fost oprit la un control de rutină. Tânăra șoferiță a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit prevederilor legale, agenții de la rutieră au condus-o pe femeie la spital, pentru prelevarea de mostre biologice. În tot acest interval, în municipiul Bistrița, polițiștii au observat în trafic același autoturism pe care-l condusese femeia.

ADVERTISEMENT

Agenții au efectuat semnale de oprire și, surpriză de proporții, la volan a fost identificat soțul femeii aflate la spital. E vorba de un bărbat de 31 de ani, din Bistrița. Polițiștii au recurs la testarea cu aparatul etilotest. Rezultatul a indicat faptul că și acesta era băut: avea 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La rândul său, soțul femeii băute, băut și el, a fost dus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei. În urma acestui episod ”bahic” în familie, ambii parteneri s-au ales cu dosar penal.

ADVERTISEMENT

În ambele cazuri a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea prevăzută la articolul 336 din Codul Penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” au transmis reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT