Sport

Cazări inedite pentru suporteri la Cupa Mondială din Qatar. Fanii pot sta la corturi în deșert sau pe vase de croazieră

Campionatul Mondial de fotbal din Qatar se anunță unul deosebit din toate punctele de vedere. Organizatorii propun variante de cazare noi, cum ar fi vase de croazieră sau corturi în deșert.
17.06.2022 | 15:16
Cazari inedite pentru suporteri la Cupa Mondiala din Qatar Fanii pot sta la corturi in desert sau pe vase de croaziera
Fanii care vor merge la Cupa Mondială din Qatar ar putea avea parte de cazări în corturi în deșert
ADVERTISEMENT

Anul acesta, Cupa Mondială din acest an se va desfășura în premieră toamna și nu vara, așa cum se obșinuia. Turneul final la care participă cele mai bune 32 de echipe naționale din lume este programat în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie. Mai nou, organizatorii qatarezi propun alternative deloc ieftine la criza hotelieră.

Ofertă inedită pentru fanii care merg să vadă Campionatul Mondial din Qatar. Unde se pot caza

World Cup 2022 se anunță o experiență unică atât pentru echipele naționale, cât și pentru fanii acestora, în special pentru cei care vor să vadă meciurile de la fața locului.

ADVERTISEMENT

Sute de mii de fani vor merge în Qatar, dar au o mare problemă. Deși au tichetele pentru meciuri, aceștia nu știu unde se vor caza pe durata competiției.

În hoteluri, locurile sunt foarte puține, doar 30 de mii de camere, în raport cu cererea. 80% dintre cazări au fost deja rezervate pentru oaspeții FIFA, astfel că este o concurență puternică pentru cele câteva mii care au rămas disponibile.

ADVERTISEMENT

Corturi de lux în deșert

Pentru a rezolva aceste probleme, organizatorii încearcă să găsească variante pentru a îi caza pe fani. Aceștia ar putea ajunge să doarmă în deșert, la cort, dar  astfel de adăposturi, deși sunt dotate cu apă și electricitate, nu au aer condiționat și nu pot rezolva penuria de locuri.

Interesant este prețul ridicat pentru un astfel de camping. Cel mai ieftin preț al unei nopți de cazare poate fi de 200 de dolari. Qatarezii propun însă și o variantă premium, cu aproximativ 200 de corturi, cu condiții de VIP, pentru cei care vor să dea mai mulți bani pentru a dispune de confort și să rămână mai mult la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Țările vecine, o altă variantă

Guvernul de la Doha propune și varianta ca fanii să fie cazați pe două vase de croazieră, care vor ancora timp de o lună pentru a îi adăposti pe suporterii celor 32 de echipe naționale.

Susținătorii participantelor la Cupa Mondială ar putea sta și în gazdă, autoritățile încurajându-i pe localnici să le dea o mână de ajutor străinilor. Suporterii ar putea fi cazați și în țările vecine Qatarului, iar de acolo să vină cu avioane de tip charter în ziua partidelor. Gazdele Mondialului au anunțat că vor mai construi în următoarele luni și alte spații de cazare.

ADVERTISEMENT

Echipa națională a României nu s-a calificat nici în acest an la Campionatul Mondial, dar va fi reprezentată totuși de un arbitru. Este vorba despre Istvan Kovacs, care anul acesta a „fluierat” finala UEFA Conference League, prima din istorie.

  • 1,2 milioane turiști sunt așteptați în Qatar pe durata Campionatului Mondial de fotbal
ADVERTISEMENT