News

Cazierul fiscal poate fi solicitat și primit online. ANAF a anunțat cum trebuie să procedeze contribuabilii

25.09.2019 | 17:51
Cazierul fiscal poate fi solicitat si primit online ANAF a anuntat cum trebuie sa procedeze contribuabilii

Vești bune pentru contribuabilii inregistrați în serviciul electronic Spaţiul Privat Virtual. Începând cu data de 25 septembrie, aceștia vor putea solicita și primi online cazierul fiscal, după cum anunță Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Cum trebuie să procedezi pentru a primi cazierul fiscal online

Mai concret, solicitarea poate fi transmisă accesând site-ul oficial al insitutției conduse de Mirela Călugăreanu, la secțiunea „Solicitări / Eliberare documente/ Certificat de cazier fiscal”, prin selectarea CIF/CNP-ului pentru care se doreşte eliberarea certificatului şi menţionarea motivului solicitării. Cazierul fiscal va f disponibil în cel mai sucrt timp, la Secţiunea „Mesaje”.

Reamintim contribuabililor că serviciul Spaţiul Privat Virtual este uşor de accesat, gratuit şi disponibil 24 de ore din 24, atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice sau entităţilor fără personalitate juridică. Acest serviciu online permite obţinerea informaţiilor fiscale privind situaţia fiscală, depunerea electronică a declarațiilor fiscale şi primirea electronică a documentelor şi a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spaţiul Privat Virtual au aceeaşi putere juridică, asemenea celor comunicate prin poştă sau la ghişeu. Instrucţiunile privind înrolarea în SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro”, se arată în comunicatul reprezentanților ANAF, dat publicității recent.

De acum, cazierul fiscal va putea fi solicitat și primit online. Sursa foto: realitateafiscala.ro
De acum, cazierul fiscal va putea fi solicitat și primit online. Sursa foto: realitateafiscala.ro

ANAF impozitează criptomonedele

În altă ordine de idei, Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat recent impozitarea veniturilor obținute cu ajutorul criptomonedelor. Măsura este prevăzută în noul Cod fiscal care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Conform acestui act normativ, în situația în care o persoană fizică obține venituri de peste 6.000 de lei pe an din criptomonede, este obligată să plătească la stat un impozit pe venit în valoare de 10%.

Dacă în decursul unui an câștigă  echivalentul a 12 salarii minime brute, respectiva persoană fizică va trebui să achite și contribuția la sănătate. Totodată, ANAF a anunțat că a sporit numărul controalelor efectuate la firmele specializate pe comerț electronic, fie că vorbim despre produse high-end (telefoane mobile și produse electronice), sau articole vestimentare.

Tags: