News

Cazinoul din Constanţa ar putea fi deschis în mai 2022! Premierul Ludovic Orban, directorul general CNI și Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, au vizitat viitoarea bijuterie arhitecturală

23.07.2020 | 20:05
Cazinoul din Constanţa, gata peste doi ani. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Cazinoul din Constanţa ar putea fi deschis în mai 2022! A spus-o chiar șeful Executivului, Ludovic Orban la capătul unei vizite de lucru făcută alături de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan și directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu.

Cei trei au verificat stadiul lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța, unul dintre cele mai importante obiective turistice de pe litoralul Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim că acesta se află în implementare la Compania Națională de Investiții, instituție sub autoritatea MLPDA. Contractul de la CNI vizează cele mai ample lucrări de renovare și recondiționare de până acum a acestei clădiri emblematice de la malul mării.

Cazinoul din Constanţa, gata peste doi ani

Investiția de 56,6 milioane de lei va fi finalizata în a doua jumătate a anului 2022 și va fi ulterior predata primăriei Constanța. Va fi o clădire bijuterie, la dispoziția tuturor romanilor. Interesant este că aceasta nu va funcționa ca un cazino, ci ca un adevărat centru cultural cu sală de spectacole, spații expoziționale și spații pentru simpozioane.

ADVERTISEMENT

„Chiar discutam cu doamna arhitect, cu doamna director, că s-ar putea scrie şi o carte cu ce s-a găsit aici, diferitele consecinţe ale indolenţei, nepăsării şi a soluţiilor tehnice utilizate.

Obiectivul nostru e ca clădirea Cazinoului să fie redată constăţenilor în termenul stabilit şi anume în mai 2022. Închei prin a vă spune că nu e sigura clădire emblematică pentru România sau pentru diferite oraşe ale României pe care avem intenţia să o restaurăm”, a afirmat Ludovic Orban la Constanţa

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la Cazinoul Constanța este bine de știut că această clădire de patrimoniu a fost, până în 2007, în administrarea Primăriei Constanţa, după care a trecut, pe rând, pe la o firmă israeliană de cazinouri, care a renunţat la investiţie din cauza crizei, apoi la Ministerul Turismului condus de Elena Udrea.

În cele din urmă, imobilul a ajuns din nou sub umbrela Primăriei condusă de fostul edil Radu Mazăre. În 2014, Cazinoul a revenit în portofoliul Ministerului Dezvoltării.

ADVERTISEMENT

Compania Națională de Investiții, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, a fost cea care a notificat Inspectoratul de Stat în Construcții și Primăria Municipiului Constanța privind demararea lucrărilor de execuție pentru consolidarea și reabilitarea clădirii Cazinoului din Constanța. Se întâmpla la începutul anului curent și de atunci clădirea a început să-și schimbe înfățișarea.

”Am promis că voi urmări îndeaproape lucrările la acest obiectiv pentru că este un simbol al litoralului și al României. Îi asigur pe constructori că, din partea ministerului pe care îl conduc, au toată susținerea astfel încât să nu fie înregistrate întârzieri nici în derularea lucrărilor și nici în decontarea acestora. Finanțarea este asigurată!”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

La rândul său, Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A. a mers pe aceeași linie. ”Vom urmări îndeaproape derularea lucrărilor și fiecare etapă din acest proiect astfel încât, la sfârșitul lucrărilor, să putem preda cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre. Constructorii vor avea parte de tot sprijinul nostru pentru ca lucrările să fie finalizate în termenul contractual asumat” 

 

 

ADVERTISEMENT