News

Cazul asasinatului din Arad. Anchetatorii au găsit în mașină ADN-ul unei a doua persoane

Anchetatorii din dosarul asasinatului de la Arad au indentificat două tipuri de ADN în mașina omului de afaceri Ioan Crișan, al doilea aparținând unei persoane necunoscute.
05.06.2021 | 09:40
Cazul asasinatului din Arad Anchetatorii au gasit in masina ADNul unei a doua persoane
Ancheta morții lui Ioan Crișan evoluează. Noi probe, căutate în hala fermei deținută de afacerist. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Potrivit Dig24, una dintre mostrele de ADN descoperite pe explozibilul pus în mașină aparține lui Ioan Crișan, iar cealaltă unei persoane care nu figurează în baza de date a poliției.

Deocamdată, anchetatorii așteaptă rezultatele expertizei asupra bombei folosite în comiterea crimei, nefiind cunoscut încă explozibilul folosit.

ADVERTISEMENT

Poliția română colaborează în momentul de față cu colegi de-ai lor din alte state europene, existând suspiciunea că asasinatul ar fi fost comandat din afara României.

În urmă cu o săptămână, omul de afaceri Ioan Crișan și-a pierdut viața în urma exploziei mașinii pe care o conducea. La două zile după explozie, procurorii Parchetului General au confirmat oficial faptul că a explozia nu a fost accidentală, ei cercetând cazul ca pe o faptă de omor cu premeditare.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor date din achetă, bomba ar fi fost activată de la distanță.

Una dintre ipotezele privind motivul asasinatului

Victima, omul de afaceri Ioan Crișan (67 de ani), a lucrat întâi ca electronist la Aeroportul din Arad, timp de 25 de ani, iar ulterior în transporturi.

Pasiunea pentru pescuit l-a făcut însă să viziteze o crescătorie de somn african și să decidă că vrea să investească în acest business, înființând firma Crimatex. El a înființat prima crescătorie de somn african din România, peștii fiind crescuți în bazine cu apă termală. Recent, Crișan adusese în țară și crocodili, pentru a produce carne.

ADVERTISEMENT

Există mai multe ipoteze legate de motivul crimei, însă niciuna nu a fost menționată oficial de către anchetatori. Un prieten al lui Ioan Crișan ar fi spus că de mai bine de 10 ani existau persoane care făceau presiuni pentru a-i prelua afacerile.

Aceștia ar fi dorit ca pe locul unde era amplasată ferma piscicolă a lui Crișan să construiască o stațiune turistică asemănătoare cu Băile Felix. Terenul unde este ferma de pește ar fi foarte important într-un astfel de proiect, pentru că pe el este un puț cu apă geotermală.

ADVERTISEMENT

Valoarea estimativă a acestuia este de 1,5 – 3 milioane de euro.

Cei care doreau terenul ar fi reușit să-l convingă pe Crișan să ia mai multe credite de la bănci. Prietenul omului de afaceri susține că acesta a fost păcălit. Creditele nu ar fi fost rentabile și se urmărea falimentarea afacerii lui Ioan Crișan.

ADVERTISEMENT