News

Cazul bărbatului ucis de soție și amanta acesteia: ce se întâmplă în penitenciar. Decizie de ultimă oră a magistraților

Cazul morții bărbatului din Bihor, ucis de soți și de amanta femeii, a intrat într-o nouă fază, după ce femeile au fost trimise în judecată alături de asasinul pe care l-au angajat.
26.08.2022 | 12:33
Cazul barbatului ucis de sotie si amanta acesteia ce se intampla in penitenciar Decizie de ultima ora a magistratilor
Un bărbat din Bihor a fost ucis după un plan pus la punct de soția și verișoara lui, care erau amante / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Bihoreanul
ADVERTISEMENT

Tunde și Annamaria, cele două femei acuzate de procurori că au complotat și au pus în aplicare un plan diabolic de asasinare a lui Istvan Venkli, au cerut judecătorilor să fie eliberate din arestul preventiv. Victima era soțul lui Tunde și vărul Annamariei. Cele două aveau o relație amoroasă și au plătit un interlop să-l ucidă pe bărbat.

Cum au încercat femeile să scape de acuzații

Cele două presupuse asasine au fost trimise în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bihor, iar cei doi copii ai soților Venkli apar în proces ca părți vătămate. Aceștia sunt reprezentați de un curator și de DGASPC Bihor.

ADVERTISEMENT

Procurorii au constatat că cele două inculpate ar putea pune la cale o strategie de a-și acoperi fapta măcar de a obține o pedeapsă mai ușoară. Aceștia au descoperit că în timpul urmăririi penale, Tunde și Annamaria au studiat Codul Penal sau diferite articole despre omoruri celebre.

Planul de rezervă era ca, în cazul în care urmau să fie puse sub acuzare, amanta soției victimei să ia asupra ei toată vina, în timp ce partenera ei s-o aștepte să iasă de la închisoare. Femeile nu doreau să se afle că între ele ar exista o relație.

ADVERTISEMENT

Soția și amanta sunt colege de penitenciar

În prezent, cele două femei așteaptă începutul procesului după gratii. Ele se află la Penitenciarul Arad, însă nu au voie să ia legătura una cu cealaltă, urmând să se întâlnească doar în sala de tribunal. Ioan N., asasinul angajat de ele a ajuns la penitenciarul din Oradea.

Marți, 23 august, cei trei inculpați au solicitat înlocuirea măsurii preventive ale arestului preventiv cu arestul la domiciliu, însă judecătorii le-au respins cererea.

ADVERTISEMENT

Povestea asasinatului lui Istvan Venkli pare una ruptă din filme. Pe 21 decembrie 2021, soția lui a anunțat poliția că acesta a dispărut de la domiciliu cu câteva zile înainte și de atunci nu a mai dat niciun semn.

De la dragoste la crimă a fost doar un pas

Soții Venkli erau căsătoriți din anul 2000, dar 10 ani mai târziu au divorțat, după ce bărbatul a aflat că soția l-a înșelat. Ei au continuat să locuiască împreună, iar în 2017 s-au recăsătorit.

ADVERTISEMENT

În 2018, Tunde și-a deschis o afacere la ea acasă și a luat-o ca parteneră pe verișoara soțului ei, pe care o cunoștea de la fostul loc de muncă. Aceasta era văduvă și a ajuns să-și petreacă tot mai mult timp cu soția vărului ei care era mai mult plecat. După un timp, relația lor de prietenie s-a transformat într-una amoroasă, susțin procurorii.

Planul unei crime aprope perfecte

La sfârșitul anului trecut, Annamaria a pus-o pe amantă să aleagă între ea și soțul ei, însă femeile au ajuns la concluzia că cea mai bună variantă ar fi să scape definitiv de soț și să-și trăiască povestea liniștite, mai departe.

Tunde a început să caute otrăvuri pe internet, dar până la urmă, ea și partenera au ales să angajeze un asasin plătit pentru a duce treaba la capăt.

Annamaria a apelat la serviciile lui Ioan N., un personaj certat cu legea din localitatea Valea lui Mihai, care a încasat de la aceasta 40.000 de lei.

Cele două femei s-au dat singure de gol

În seara zilei de 18 decembrie, victima a fost chemată lângă pădurea Șimian, acolo unde a fost ucisă. Interlopul l-a lovit cu un topor în cap, iar Annamaria l-a înjunghiat. Cadavrul a fost ascuns la marginea pădurii, iar obiectele personale au fost incendiate. În zilele următoare, soția a postat mai multe anunțuri pe Facebook în care anunța că-și caută bărbatul. Femeile au mers cu planul lor atât de departe încât au intrat pe mesageria soțului și i-au trimis mamei un mesaj în care spunea că este în viață dar că nu dorește să fie găsit.

Până la urmă trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit în luna aprilie, iar scenariul pus la cale de acestea a fost descoperit de oamenii legii după ce telefoanele lor au fost puse sub ascultare.

Ele vor fi judecate pentru complicitate la violență în familie sub forma omorului calificat, iar bărbatul pe care l-au angajat va răspunde pentru omor calificat.

ADVERTISEMENT
Tags: