News

Cazul Caracal deschide cutia Pandorei: CSM cere Inspecției Judiciare control la DIICOT privind traficul de persoane. Cercetările s-ar putea extinde la nivel național

06.08.2019 | 15:00
Cazul Caracal deschide cutia Pandorei CSM cere Inspectiei Judiciare control la DIICOT privind traficul de persoane Cercetarile sar putea extinde la nivel national
ADVERTISEMENT

Cazul Caracal deschide cutia Pandorei, după ce în spațiul public s-au redeschis discuțiile despre rețelele de trafic de persoane care ar acționa în județul Olt. Consiliul Superior al Magistraturii cere Inspecției Judiciare controale la DIICOT privind această temă sensibilă și vorbește despre posibilitatea extinderi cercetărilor în toate zonele țării.

Cazul Caracal – se cer verificări la sânge din partea CSM

În ședința de azi a secției de procurori de la CSM s-au decis mai multe lucruri. Printre acestea, CSM cere Inspecției Judiciare să pornească un control serios la DIICOT Olt și să întocmească rapoarte privind modul în care autoritățile și-au făcut treaba în dosarele de trafic de persoane. CSM cere controale și la parchetele locale privind felul în care s-au înregistrat, dacă s-au înregistrat, dosarele de trafic de persoane și mai ales ce măsuri s-au impus, dacă s-au impus.

ADVERTISEMENT

CSM a dispus și sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție „pentru a analiza oportunitatea declanşării unor verificări asupra respectării prevederilor Ordinului comun Parchetul General – Ministerul de Interne pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea, evidenţa unitară și circuitul sesizărilor penale în cazurile care vizează sesizări privind dispariţiile de persoane”, scrie hotnews.ro.

Criminalul din Caracal nu ar fi făcut alte victime
Criminalul din Caracal nu ar fi făcut alte victime

S-a făcut o sesizare pentru trafic de persoane, în cazul Luizei, pe 5 iunie 2019

Ca răspuns, DIICOT spune că în cazul dispariției Luizei Melencu procurorii de la crimă organizată și combaterea terorismului din Craiova au fost sesizați pe 5 iunie pentru infracțiunea de trafic de persoane.

ADVERTISEMENT

„Prin ordonanţă s-a apreciat că, având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum și resursele tehnice logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare și utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părților”, arată DIICOT.

 

Tags: