News

Cazul Caracal, la final. Familia Măceșanu ia în calcul o plângere la CEDO: ”Nu sunt probe că Dincă a ucis-o pe Alexandra”

Pe măsură ce dosarul Caracal se apropie de final, lucrurile încep din nou să se precipite. Familia Alexandrei Măceșanu a cerut ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, iar acesta și-a schimbat iar declarațiile.
09.06.2022 | 17:18
Cazul Caracal la final Familia Macesanu ia in calcul o plangere la CEDO Nu sunt probe ca Dinca a uciso pe Alexandra
Mama Alexandrei Măceșanu nu crede în probele conform cărora Gheorghe Dincă i-a ucis fiica / Colaj foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Așa-zisa răsturnare de situație în dosarul Caracal, în care familia Alexandrei Măceșanu a solicitat schimbarea încadrării juridice a inculpatului Gheorghe Dincă, a fost explicată pentru FANATIK de avocatul Aurel Moldovan, care reprezintă familia victimei.

Cum a ajuns avocatul familiei Măceșanu să ceară ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor

Aurel Moldovan a solicitat în instanță, la ultima înfățișare, ca Gheorghe Dincă să nu mai fie judecat pentru omor, lucru cu care avocata Carmen Obârșanu, care reprezintă familia Melencu, nu a fost de acord. Mai mult, aceasta l-a acuzat pe Moldovan că vrea să-l facă scăpat pe Dincă.

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Aurel Moldovan a explicat că în dosarul Caracal nu există probe care să ateste clar că Alexandra Măceșanu a fost ucisă și din această cauză, autoritățile n-ar fi trebuit să sisteze căutările, în paralel cu acuzarea lui Gheorghe Dincă.

Avocat Aurel Moldovan: ”Dacă Dincă va fi condamnat pentru omor, suntem dispuși să mergem la CEDO”

Aurel Moldovan spune că, în cazul în care instanța va decide să mențină încadrarea de ”omor”, ia în calcul varianta unei plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

ADVERTISEMENT

”Dacă dosarul Caracal va continua în direcția pe care o dorește DIICOT, și mă refer aici la o posibilă condamnare pentru omor, noi suntem dispuși să mergem la CEDO. Nu există, până în acest moment, dovezi că Gheorghe Dincă a omorât-o pe Alexandra Măceșanu”, a declarat Aurel Moldovan pentru FANATIK.

Proba dentară, insuficientă pentru scenariul arderii în butoi

Avocatul a confirmat că în dosar nu există probe evidente că Alexandra Măceșanu a fost victima unui omor și că toate probele adunate sunt interpretate mai mult conjunctural.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce s-a găsit la Dincă sunt oase calcinate și o probă dentară, pe baza căreia a fost eliberat un act constatator al decesului, pe numele Alexandrei Măceșanu. Nu există un cadavru identificat. Chiar dacă ADN-ul de pe această probă ar aparține Alexandrei, asta nu înseamnă că Alexandra Măceșanu este moartă. Pe actul constator nu apare cauza morții ci doar data decesului, 27.06.2019.

Schimbarea încadrării juridice este opinia mea juridică și nu poate nimeni s-o conteste. Se bazează strict pe probele din dosar. Gheorghe Dincă nu avea cum să ardă un cadavru la 800 de grade fără să se topească acel butoi. Iar dacă ar fi făcut-o, ar fi avut nevoie de 3.000 de kilograme de lemne”, a mai dezvăluit avocatul pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

”Dincă nu va scăpa mai ieftin”

Asta nu înseamnă că Gheorghe Dincă va scăpa ieftin, spune Aurel Moldovan, pentru că acesta încă are multe fapte pe conștiință, pentru care trebuie să dea socoteală. Avocatul crede că în dosar au rămas multe întrebări rămase fără răspuns, cum ar fi cele legate despre proveniența oaselor ”mai vechi” găsite acasă la Dincă. În acest context, el ar putea fi, în continuare, judecat inclusiv pentru profanare.

”Gheorghe Dincă nu va scăpa ”mai ieftin” pentru că am cerut noi schimbarea încadrării. În cazul lui, e vorba de lipsire de libertate, de trafic de persoane, trafic de minori. Dincă este un infractor de drept comun, iar dacă nu o răpea pe Alexandra, nu se ajungea aici. Eu cred că, oricum, mai devreme de 12-13 ani nu va scăpa din închisoare, doar cu aceste fapte”, ne-a mai explicat Aurel Moldovan.

În mod surprinzător, Moldovan spune că a fost sunat de câteva ori de Gheorghe Dincă, din închisoare. Acesta părea că nu știe în ce stadiu se află procesul lui, pentru că nu reușea să ia legătura cu avocatul său din oficiu. Totuși, el nu a încercat niciun moment să arate compasiune pentru familiile fetelor.

Mama Alexandrei Măceșanu, amendată cu 500 de lei pentru că a protestat față de afirmațiile lui Gheorghe Dincă despre fiica ei

La ultimul termen, Dincă și-a schimbat din nou declarațiile, și a anunțat că nu el le-a ucis pe fete. El a spus că a fost obligat să ia crimele asupra lui, în caz contrar urmând să fie ”torturat după metoda Vișinescu”. În schimb, bărbatul din Caracal a relatat cu lux de amănunte, despre relațiile sexuale pe care le-a avut cu victimele sale. Acest lucru a dus la o criză de nervi din partea mamei Alexandrei Măceșanu.

”Mama Alexandrei este extrem de tensionată, mai ales că a primit o amendă de 500 de lei de la instanță. Nu a mai rezistat când Dincă povestea despre orgiile lui sexuale. Nu a jignit instanța, ba chiar și-a cerut și scuze, însă tot a fost amendată”, a mai spus Aurel Moldovan pentru FANATIK.

Avocatul a subliniat faptul că femeia nu și-a pierdut, totuși, speranța și speră în continuare că fiica ei este în viață.

ADVERTISEMENT