News

Cazul Caracal, la final: Gheorghe Dincă ar putea fi condamnat luna viitoare. Ce se întâmplă acum cu bărbatul

Gheorghe Dincă este la un pas de condamnare în dosarul Caracal, la 3 ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. ”Monstrul din Caracal” ar putea să-și petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.
10.07.2022 | 10:49
Cazul Caracal la final Gheorghe Dinca ar putea fi condamnat luna viitoare Ce se intampla acum cu barbatul
Gheorghe Dincă ar putea primi 30 de ani de închisoare în dosarul Caracal / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă este în fața unei prime condamnări în dosarul Caracal. Tribunalul Olt a finalizat dosarul în care acesta este acuzat de omor calificat, viol și profanare de morminte, și ar putea pronunța decizia la următoarea înfățișare, care va avea loc pe 12 august 2022.

Procurorul de ședință a cerut 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Dincă

Procurorul de ședință, Alexandru Dragomir, a cerut pedeapsa maximă pentru Gheorghe Dincă, respectiv 30 de ani. Ținând cont că acesta are vârsta de 69 de ani, este puțin probabil să mai iasă vreodată din închisoare.

ADVERTISEMENT

Totuși, sentința de luna viitoare nu va fi una definitivă pentru Gheorghe Dincă și complicele său, Ștefan Risipițeanu. Aceștia au dreptul de a ataca decizia, în cazul în care consideră că nu este una meritată.

De asemenea, judecătorii olteni pot amâna pronunțarea la o dată viitoare, în cazul în care mai au nevoie de timp pentru a delibera.

ADVERTISEMENT

Procesul lui Gheorghe Dincă ar putea reprezenta o premieră în justiția din România. Am putea asista la prima condamnare pentru omor, fără existența fizică a unui cadavru.

Într-un alt caz celebru, cel al avocatei Elodia Ghinescu, soțul acesteia, Cristian Cioacă, a putut fi trimis în judecată pentru omor abia după trecerea unui interval de câțiva ani în care o persoană dispărută poate fi declarată legal moartă. Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru că și-ar fi ucis soția, chiar dacă trupul Elodiei nu a fost niciodată găsit.

ADVERTISEMENT

Familia Alexandrei Măceșanu a cerut ca Dincă să nu mai fie judecat pentru omor

În dosarul Caracal, procurorii susțin că Dincă și-a ucis victimele, după care le-a carbonizat trupurile, bazându-se în acest sens pe o probă ADN găsită în butoiul unde se presupune că acesta a fost ars.

Ipoteza nu este susținută și de părinții Alexandrei Măceșanu, care au cerut prin intermediul avocatului ei, Aurel Moldovan, ca lui Dincă să-i fie retrase acuzațiile de omor (chiar dacă asta i-ar fi adus o scurtare semnificativă a pedepsei) și reluarea căutării fiicei lor, despre care cred în continuare că este vie.

ADVERTISEMENT

Instanța a respins cererea familiei Măceșanu, considerând că aceasta ar da peste cap tot cazul și că există suficiente indicii care să conducă la ideea că Gheorghe Dincă le-a ucis pe cele două fete.

ADVERTISEMENT