News

Cazul Caracal, ”o operațiune tipică a serviciilor secrete”. Avocata familiei Melencu dă peste cap dosarul: mai mulți șefi DIICOT, vizați

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, acuză amestecul serviciilor de informații în cazul Caracal. Nu pentru a-l rezolva, ci pentru a ascunde adevărul.
03.06.2024 | 16:40
Cazul Caracal o operatiune tipica a serviciilor secrete Avocata familiei Melencu da peste cap dosarul mai multi sefi DIICOT vizati
Gheorghe Dincă a fost investigat de FBI, deși recunoscuse că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu / Colaj foto: Fanatik / Surse: Inquam Photos / Hepta
ADVERTISEMENT

Cazul Caracal nu s-a încheiat odată cu condamnarea lui Gheorghe Dincă, ”monstrul” acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, după care le-a incinerat trupurile.

Obârșanu: ”Dincă e îngrozit de sistem”

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, susține că adevărul în cazul Caracal a fost ascuns după o perdea de fum, cu ajutorul unor ”forțe oculte”. Ea acuză amestecul serviciilor de informații, care au dus la acoperirea unei rețele ale cărei ramificații se întind la cel mai înalt nivel. Singurul vinovat în acest caz a fost declarat Gheorghe Dincă, care ar fi fost amenințat și șantajat în arest. ”Lui Dincă nu-i este frică de interlopi, e obișnuit cu ei. În schimb este îngrozit de sistem”, a declarat Carmen Obârșanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Marți, 4 iunie 2024, la Înalta Curte de Casație și Justiție are loc primul termen dintr-un dosar înaintat de Monica Mocan (fostă Melencu), mama Luizei. Aceasta contestă soluțiile de neurmărire/netrimitere în judecată pe numele mai multor procurori care s-au ocupat de cazul Caracal, dar și a unor șefi din DIICOT.

Pe numele acestora a fost formulată o plângere penală referitoare la sustragerea unor probe din dosarul Caracal, un caz asumat în mod surprinzător de DIICOT, direcție care nu are în atribuții infracțiuni precum omorul, răpirea sau violul. În schimb, DIICOT se ocupă de traficul de persoane, cel de minori, terorism sau alte infracțiuni împotriva siguranței naționale.

ADVERTISEMENT

Dispariția misterioasă a sacilor cu probe în cazul Caracal

Pe lista procurorilor pe numele cărora s-a făcut plângerea penală se numără: Liviu Vasilescu (DIICOT Craiova), Giorgiana Hosu (în prezent, la pensie), Oana Schmidt-Hăineală (fost șef DIICOT) sau Alina Albu (actual șef DIICOT).

”Vorbim de mai multe probe care au dispărut sau la care n-am avut acces și care erau extrem de importante pentru rezolvarea cazului. De exemplu, o adresă de la Primăria Arad către Gheorghe Dincă, în care apărea adresa de domiciliu și care apare în primele fotografii din camera în care ar fi fost ținută Alexandra.

ADVERTISEMENT

Documentul era poziționat la îndemâna victimei, astfel încât acesta putea cu ușurință să afle adresa înainte să sune la 112. Ei bine, acel document nu a fost înregistrat ca probă, iar în locul lui apare o carte de vizită.

Au dispărut saci cu probe culese din curtea lui Dincă, a dispărut listingul cu cele câteva zeci de mesaje SMS primite de acesta, inclusiv de la un număr al IGPR, în dimineața în care s-a intrat în curtea lui. Să nu se mai mintă că acelea au fost mesaje de localizare. Mesajele de localizare se trimit de operator, nu de pe telefonul polițistului”, a mai declarat Carmen Obârșanu.

ADVERTISEMENT

Legătura lui Alexandru Cumpănașu cu fostul șef al SRI, George Maior

Avocata familiei Melencu crede că modul defectuos în care a fost instrumentat dosarul Caracal are legătură cu implicarea unor servicii speciale în acest caz.

Ea spune că există mai multe indicii în acest sens, începând cu relația de prietenie pe care Alexandru Cumpănașu o avea, la acea dată cu George Maior, fost șef al SRI, care la data dispariției fetelor era ambasador al României în Statele Unite.

Legătura lui Cumpănașu cu Maior, dar și cu alți șefi ai SRI și MAI este una despre care s-a vorbit insistent în acea perioadă. Daniel Morar, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție, sugerează în volumul autobiografic ”Putea să fie altcumva” că ONG-ul lui Cumpănașu (personaj descris în carte ca ”un candidat la alegerile prezidențiale din 2019” și ”apropiat al autorităților statului, beneficiind de programe și finanțări de milioane de euro”) intervenea la CCR ca reprezentant al societății civile, în favoarea legilor SRI.

Este și cazul legilor Big Brother, pentru care au fost organizate dezbateri, însă de la care ”au lipsit câteva ONG-uri tradiționale cu activitatea în justiție”. În schimb, el spune că au fost organizații ”din societatea civilă” care s-au manifestat intens și pe față în favoarea legilor propuse de SRI, amintindu-l aici pe fostul candidat la alegerile prezidențiale.

Legile Big Brother, promovate de SRI, adoptate după eșecul salvării Alexandrei Măceșanu

Întâmplător sau nu, obligativitatea de achiziționare a cartelelor prepay ”doar cu buletinul”, una dintre prevederile celebrelor legi Big Brother, a apărut exact în contextul cazului Caracal. Mai exact, după ce Alexandra Măceșanu a sunat la 112 de pe telefonul lui Dincă, când identitatea proprietarului nu a putut fi stabilită pentru că apelul era făcut de pe o cartelă.

De altfel, Alexandru Cumpănașu a vorbit de mai multe ori despre George Maior ca despre un apropiat al său și a dezvăluit chiar că acesta l-a sunat și i-a sugerat ”prietenește” să se retragă din cursa pentru Cotroceni, lucru care s-a și întâmplat. În plus, Curtea de Conturi a descoprit, în 2016 (sub mandatul lui Gabriel Oprea), că ONG-ul lui Cumpănașu funcționa într-un sediu al Ministerului Afacerilor Interne, care plătea inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul nu prevedea acest lucru.

”Din câte cunosc eu, Maior e prieten de familie cu domnul Cumpănașu. Probabil așa se explică de ce doamna Hăineală l-a sunat pe Cumpănașu înainte ca Dincă să fie arestat și i-a spus că a fost identificat răpitorul. Nu o spun eu, a spus-o chiar domnul Cumpănașu”, a mai declarat avocata familiei Melencu.

Cumpănașu a încetat brusc să se mai amestece în dosarul Caracal, după ce a întreprins o serie de investigații pe cont propriu, care conduceau la ipoteza că Alexandra și Luiza fuseseră traficate de o grupare infracțională care acționa la nivel internațional. El a susținut că Alexandra nu a fost ucisă în casa lui Gheorghe Dincă.

Ce a căutat FBI în dosarul Caracal

Nu în ultimul rând, avocata Carmen Obârșanu vorbește și despre amestecul american în acest dosar, sub pretextul unui ”ajutor” pe care FBI l-a oferit anchetatorilor români, în condițiile în care Gheorghe Dincă era arestat și chiar își recunoscuse fapta. ”A existat în comunicarea cu FBI o solicitare de verificare a unor pagini de Facebook ale celor implicați, după care s-a revenit și s-a cerut să nu se mai caute nimic”, a mai arătat Carmen Obârșanu.

După aproape cinci ani în care a studiat dosarul filă cu filă, reprezentanta familie Melencu spune că a ajuns la concluzia că ”dosarul Caracal reprezintă o operațiune tipică a serviciilor secrete”, pentru acoperirea unor ”fărădelegi mult mai mari”. Așa se explică de ce Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, în ciuda faptului că în camera în care a ținut-o pe Alexandra câteva zile nu au fost găsite urme ale ADN-ului fetei.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”