News

Cazul Coldea face valuri și în Albania. Fostul adjunct SRI a fost consilierul premierului albanez. Acuzații privind legături cu cartelul Sinaloa

Cazul Coldea a ajuns să facă valuri și pe scena politică din Albania, acolo unde premierul Edi Rama este acuzat de legături cu fostul adjunct al SRI
16.06.2024 | 10:09
Cazul Coldea face valuri si in Albania Fostul adjunct SRI a fost consilierul premierului albanez Acuzatii privind legaturi cu cartelul Sinaloa
Acuzațiile la adresa lui Coldea fac valuri și în Albania. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Scandalul din Albania a pornit după ce fostul premier al țării, Sali Berisha, aflat în arest la domiciliu într-un dosar în care este acuzat de corupție, a publicat un document în care arată că Florian Coldea a fost în anul 2023 consilierul pe probleme de siguranță națională al actualului premier, Edi Rama.

Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei

Presa din Albania a relatat pe larg, citând un document publicat de fostul premier Sali Berisha, potrivit căruia fostul adjunct al SRI, Florina Coldea, a avut rolul de consilier extern pe probleme de securitate în anul 2023 al actualului premier albanez, Edi Roma.

ADVERTISEMENT

„Am publicat astăzi documentul cu care Edi Rama, pe lângă Dučka lui McGonigal, cu semnătura lui Agac, îl plătise pe generalul serviciilor secrete române, șeful acestora, Coldea, ca consilier extern”, a spus Berisha într-un discurs ținut de la fereastra casei în care se află în arest la domiciliu.

Concret, fostul premier Berisha, aflat în arest la domiciliu, l-a acuzat pe actualul premier de legături suspecte cu Coldea, pe care l-a numit „românul McGonigal”, cu trimitere la cazul unui fost agent FBI care este acuzat că a luat bani de la guvernul albanez al lui Rama pentru a face lobby împotriva opoziției.

ADVERTISEMENT

Premierul albanez, acuzații la adresa presei din România

În răspuns la aceste acuzații, biroul de presă al premierului Edi Roma a acuzat că toate aceste dezvăluiri nu reprezintă decât o intoxicație provenită din partea presei din România. Purtătorul de cuvânt al premierului albanez a subliniat că dezvăluirile citate de Berisha provin de la publicații românești ai căror patroni au probleme în justiție.

Vorbind despre aceste acuzații, purtătorul de cuvânt al premierului le-a catalogat drept „un gunoi media”. „Este o persoană condamnată pentru corupție în România, iar în prezent există un alt proces deschis pentru corupție”, a spus oficialul albanez cu referire la patronul unei organizații media din România care a lansat acuzațiile privind legăturile lui Coldea cu premierul Edi Roma.

ADVERTISEMENT

Totuși, presa din Albania notează că răspunsul oficialului albanez nu clarifică dacă Florina Coldea lucrează în continuare pentru premierul Edi Roma și nici când a a fost angajat. În răspunsul oficial Coldea este apărat pentru contribuția adusă în funcția de consilier. „A oferit un ajutor prețios prin sfaturile sale pentru consolidarea instituțiilor de securitate”, arată sursa citată.

Acuzații privind legăturile cu cartelul Sinaloa

Cele mai dure acuzații făcute de fostul premier vizează însă o legătură între oficialii albanezi, Florian Coldea și cartelul Sinaloa din Mexic prin care cocaina era adusă în Europa. „O rețea de cocaină, una dintre cele mai puternice din lume, din Sinaloa în Mexic, a adus drogul la Tirana și de acolo a fost trimis la București și în alte țări.

ADVERTISEMENT

Edi Rama a folosit banii contribuabililor noștri pentru a plăti McGonigal, pentru a recruta generali și agenți ai mafiei mondiale, pentru a-i folosi împotriva democrației albaneze, împotriva opoziției albaneze”, a mai spus fostul premier albanez.

Biroul de presă al premierului Edi Roma a ironizat acuzațiile, spunând că este vorba de o telenovelă stârnită de presa din România. „Da, suntem obișnuiți cu aceste emisiuni și nu ne îngrijorează prostiile care leagă rolul de consilier extern al domnului Coldea de telenovela mexicană a canalului politic și media din Tirana care a fost turnat recent în cupa media românească”, se arată în comunicatul biroului de presă al premierului albanez.

Poziția autorităților albaneze face trimitere la o anchetă din presa română în care fostul adjunct al SRI este acuzat că și-ar fi ajutat partenera de viață, Marina Pandarof, să intre într-o rețea internațională de trafic de droguri. „Rețeaua M” ar fi distribuit cocaină VIP-urilor de la Tirana dar și de la București, cocaină adusă direct din Mexic, prin intermediul cartelului Sinaloa.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!