News

Informații noi în dosarul dublei crime din Iași. SRI a identificat un al doilea suspect

Apar informații noi în dosarul dublei crimei din Iași, acolo unde doi tineri studenți au fost asasinați în luna decembrie. SRI ar fi sesizat un al doilea suspect.
18.01.2022 | 11:17
Informatii noi in dosarul dublei crime din Iasi SRI a identificat un al doilea suspect
Cazul dublei crime din Iași ar putea lua o altă întorsătură. Un alt suspect ar fi fost văzut în zonă de SRI. Sursa foto: digi24.ro
ADVERTISEMENT

Cazul dublei crime petrecute în Iași, acolo unde doi studenți de 25 și 23 de ani au fost asasinați în noaptea de 10 spre 11 decembrie, poate căpăta o altă turnură.

Un angajat al Serviciului Român de Informații (SRI) a oferit recent o serie de mărturii în acest dosar, notează surse apropiate anchetei citate de presa locală.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi spus că a văzut un individ care urmărea vila din Moara de Vânt. Potențialul suspect în ceea ce privește dublul asasinat ar fi plecat din zonă când a constatat că este urmărit.

Cazul dublei crime din Iași ar putea lua o altă întorsătură. Un alt suspect ar fi fost văzut în zonă de SRI

Angajatul SRI care a fost deja audiat în acest dosar l-a și descris pe individul suspect care se afla lângă vila din Moara de Vânt, acolo unde a avut loc dublul asasinat.

ADVERTISEMENT

Din spusele acestuia, bărbatul avea o constituție robustă și trăsături care nu seamănă cu cele ale studentului canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi.

”În cadrul dosarului au fost audiate zeci de persoane. Printre acestea se regăsește și un angajat al SRI.

ADVERTISEMENT

Acesta a susținut că, pe data de 9 decembrie 2021, pe aleea de acces către vila din Moara de Vânt a văzut un bărbat îmbrăcat cu o haină de culoare închisă, cu glugă prevăzută cu puf sau blană, pantaloni maro sau kaki largi”, au precizat sursele amintite, conform BZI.

Sursele din anchetă mai spun că același bărbat ar fi fost văzut de două ori în cursul zilei de 9 decembrie 2021, o dată la prânz, iar, a doua oară, după-amiază.

ADVERTISEMENT

Astfel, din descrierea făcută de angajatul SRI reiese că a fost vorba despre o altă persoană decât studentul canadian de origine marocană.

ADVERTISEMENT

Rezultatele ADN nu au lămurit prea multe aspecte

În urmă cu câteva zile au ajuns la anchetatori rezultatele ADN parțiale. Acestea nu au avut însă rolul să elucideze prea multe lucruri în dosar.

”În una dintre urme erau evidenţiate 4 profile ADN diferite. Două erau ale victimelor, Ioana Vanesa Burlacu şi iubitul ei, Youssef Jniyah.

În cazul altor două dintre aceste profile genetice nu s-a putut stabili cu exactitate ale cui sunt. În aceeaşi pantofi sport au fost descoperite şi urme de produs petrolier, acelaşi combustibil cu care s-a încercat incendierea vilei din Moara de Vânt”, au afirmat surse judiciare, conform publicației citate.

Tribunalul Iași a prelungit măsura arestului preventiv pentru principalul suspect în dosar, Ahmed Sami El Bourkadi

La finele săptămânii trecute, vineri, 14 ianuarie, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea de prelungire a arestării în cazul lui Ahmed Sami El Bourkadi.

”Instanța admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. Prelungește măsura arestării preventive a inculpatului Ahmed Sami El Bourkadi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat magistrații ieșeni.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS