ADVERTISEMENT
News

Cazul elevului cu cerințe speciale eliminat de la Evaluarea Națională, analizat de o comisie. Anunțul ministrului Cîmpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că situația elevului cu cerințe speciale eliminat de la Evaluarea Națională va fi evaluată de o comisie.
Autor: Adrian Baciu | 24.06.2021 | 08:51
Cazul elevului cu cerințe speciale eliminat de la Evaluarea Națională, analizat de o comisie. Anunțul ministrului Cîmpeanu
Cazul elevului cu cerințe speciale eliminat de la Evaluarea Națională, analizat de o comisie. Anunțul ministrului Cîmpeanu. Sursa foto: hepta.ro

Un elev cu cerințe speciale din Capitală a fost eliminat din cadrul probei scrise de limba și literatura română de la Evaluarea Națională, susținută marți.

ADVERTISEMENT

Acesta a primit nota 1 deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra sa. Despre acest caz a vorbit ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cel care a anunțat că o comisie va analiza situația.

Cazul elevului cu cerințe speciale eliminat de la Evaluarea Națională, analizat de o comisie

În aceste condiții, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude posibilitatea ca elevul să poată repeta proba. O comisie analizează situația.

ADVERTISEMENT

Miercuri, oficialul Guvernului dădea asigurări că elevul se poate prezenta la proba de matematică de la Evaluarea Națională 2021.

”Sigur poate să dea proba de matematică mâine (n.r. azi, joi, 24 iunie). Dar, în acelaşi timp, sunt trist, este regretabil, dar regulile trebuie să fie respectate.

ADVERTISEMENT

Vom vedea, în măsura în care comisia pe care am întrunit-o pentru analiza acestei situaţii, va găsi o posibilitate legală, se va da şansa şi prezentării din nou în examenul de Limba română”, a declarat miercuri seară, la TVR 2, Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că elevii cu cerinţe speciale nu sunt obligaţi să susţină examenul.

ADVERTISEMENT

”Sunt 2.136 de elevi de clasa a opta înscrişi în şcolile speciale. Se adaugă alţi 4.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale înscrişi în învăţământul de masă. Aceştia nu sunt obligaţi să susţină examenul de evaluare naţională.

Susţin examenul de evaluare naţională doar dacă fac cerere în mod expres. Acest copil a făcut cerere în mod expres pentru a susţine examenul, deci şi-a dorit să susţină examenul, deşi ar fi putut să nu îl susţină pentru că legea asta spune pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

ADVERTISEMENT

Nu sunt obligaţi, dar dacă fac cerere îl pot susţine. Este această situaţie: dacă ai făcut cerere să îl susţii, respecţi şi regulile”, a mai declarat Cîmpeanu.

Elevul cu cerințe speciale eliminat a primit nota 1

Marți, un elev cu autism din Capitală a fost eliminat din cadrul probei scrise de limba și literatura română de la Evaluarea Națională. Acesta a primit nota 1 deoarece a fost prins cu telefonul mobil asupra sa.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB), elevul a fost prins cu telefonul asupra sa, pe care a uitat să îl predea înainte de începerea examenului.

De altfel, acesta a fost singurul elev din București eliminat de la Evaluarea Națională până în prezent.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!