News

Cazul Elodia II: Ucigaşii au fost condamnaţi pe viaţă!

Ucigaşii Larei Şaban au fost condamnaţi, joi, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi tâlhărie, iar decizia Curţii de Apel Constanţa este definitive, anunţă romaniatv.net....
13.06.2014 | 08:15
Cazul Elodia II Ucigasii au fost condamnati pe viata

Ucigaşii Larei Şaban au fost condamnaţi, joi, la închisoare pe viaţă pentru omor calificat şi tâlhărie, iar decizia Curţii de Apel Constanţa este definitive, anunţă romaniatv.net.

Tehnic, magistraţii au admis în parte apelurile lui Gilberto Ghiunal Şaban – fratele tinerei – şi al prietenului şi complicelui acestuia, George Davidescu, împotriva deciziei Tribunalului Constanţa, care i-a condamnat în aprilie 2013 tot la închisoare pe viaţă: le-au scăzut pedepsele pentru tâlhărie, dar le-au păstrat pedeapsa maximă la care puteau fi condamnaţi de legislaţia românească.

Curtea de Apel le-a dat celor doi şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani de la rămânerea definitivă a deciziei sau de la data când pedeapsa se consideră a fi executată, în eventualitatea comutării acesteia. „Condamnă inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art. 233 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal condamnă inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. (…) În baza art.188-art.189 alin.1 lit.d Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal condamnă inculpatul Davidescu George la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. În baza art. 233 Cod penal, cu aplicarea art.5 Cod penal condamnă inculpatul Davidescu George la pedeapsa de 7 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie (…)”, se arată în minuta deciziei pronunţată de magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Lara Şaban a fost găsită moartă în luna mai 2012, într-o zonă cu vegetaţie, între localităţile Lumina şi Năvodari. Fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată în data de 13 septembrie 2012 de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, Lara Şaban a ajuns în Constanţa, în 27 aprilie 2012, împreună cu fiica sa de patru ani şi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia în Turcia de aproximativ şapte ani, şi avea o relaţie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, având o situaţie financiară bună. La venirea în România, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament în municipiul Constanţa. În data de 3 mai, Gilberto şi-a chemat sora să vadă un apartament aflat la aproximativ 500 de metri de apartamentul Larei. La scurt timp de la intrarea Larei în apartament, cei doi inculpaţi au încercat să o tâlhărească, crezând că avea în poşetă banii pentru achiziţionarea locuinţei. Deoarece Lara a opus rezistenţă, a fost lovită în faţă, căzând pe holul locuinţei, moment în care Davidescu a lovit-o puternic cu un corp dur în frunte. După decesul victimei, cei doi au luat banii pe care Lara îi avea asupra ei, precum şi telefoanele mobile şi celelalte bunuri personale ale acesteia, apoi  au abandonat cadavrul pe marginea DJ 226, lângă liziera dintre oraşul Năvodari şi comuna Lumina.

SURSA: romaniatv.net

Tags: