Sport

Cazul Eriksen, povară pentru Danemarca. Câți bani câștigi dacă nordicii își revin și termină după Belgia în Grupa B

Danemarca pornea, înainte de Euro 2020, cu șanse bune la calificarea în optimi. Din Grupa B face parte și Belgia, dar Finlanda și Rusia păreau adversare accesibile. Cazul Eriksen poate schimba însă calculele hârtiei.
16.06.2021 | 21:44
Cazul Eriksen povara pentru Danemarca Cati bani castigi daca nordicii isi revin si termina dupa Belgia in Grupa B
ADVERTISEMENT

Danemarca a avut un ghinion teribil în meciul de debut la Euro 2020. Roș-albii au pierdut cu 0-1 contra Finlandei, singurul gol fiind marcat de Pohjanpalo, în minutul 60. Reușita a venit însă după ce danezii au fost supuși unei teribile încărcături emoționale.

În minutul 43 al partidei de pe Parken, Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, acolo unde a fost resuscitat preț de 18 minute, înainte a își reveni și a fi transportat la spitalul de lânga stadion.

ADVERTISEMENT

Din fericire, mijlocașul lui Inter, care a suferit un stop cardio respirator, a scăpat cu viața, iar colegii săi au avut puterea să revină pe teren și să continue partida. Chiar și în aceste circumstanțe, Danemarca putea obține un punct, dar Hojbjerg a ratat o lovitură de pedeapsă.

Belgia, favorită certă să încheie pe locul 1 Grupa A. Cine vine în urma „Squadrei Azzurra”?

Danemarca a ajuns la turneul final după un parcurs extrem de bun în preliminarii. Naționala pregătită de Kasper Hjulmand a încheiat grupa de calificare pe locul 2, cu 16 puncte, unul mai puțin decât liderul Elveția și își făcea planuri pentru optimi la Europeanul din acest an.

ADVERTISEMENT

Campioana din 1992 are și motive de supărare, chiar dacă vestea cea mare și bună este aceea că Eriksen se simte bine și le-a transmis mesaje de încurajare coechipierilor de pe patul de spital. Cu două zile înaintea partidei cu Belgia, selecționerul și-a exprimat nemulțumirea față de UEFA.

„Un meci poate fi amânat din cauza coronaviruslui timp de 48 de ore, dar din cauza unui stop cardiac evident că nu. Asta cred că e greșit”, a afirmat Kasper Hjulmand, refritor că meciul de pe Parken, cu Finlanda, nu a fost amânat după accidentul lui Eriksen.

ADVERTISEMENT

Astfel în urma rezultatelor din Grupa B, în care Belgia a trecut la scor de neprezentare de Rusia, Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,60 pentru „Dracii roșii” să încheie primii clasamentul, iar imediat în urma lor să se poziționeze Finlanda.

Meciul cu Belgia e de a fi sau a nu fi pentru danezi

Pentru danezi se anunță un meci de foc în etapa a doua a Campionatului European. Selecționata lui Hjulmand va primi vizita „Dracilor roșii” și va trebui să se descurce fără playmaker-ul Christian Eriksen.

ADVERTISEMENT

Duelul este programat joi, 17 iunie, de la ora 19:00, și va reprezenta confruntarea cu numărul 9 dintre cele două selecționate. Bilanțul este extrem de echilibrat. Nordicii au trei victorii, iar belgienii patru, unul dintre jocuri terminându-se nedecis.

Belgia și Danemarca au fost adversare în ultima ediție de UEFA Nations League, acolo unde a avut câștig de cauză, de fiecare dată, selecționata lui Roberto Martinez. 4-2 la Heverlee și 2-0 la Copenhaga au fost rezultatele cu care s-au impus belgienii.

În ultima rundă din Grupa B, atunci când ambele partide se vor juca de la aceeași oră, ora 22:00, Danemarca va evolua contra Rusiei, iar Finlanda împotriva Belgiei. Casa Pariurilor oferă o cotă de 17,00 pentru ca finlandezii să încheie pe primul loc al clasamentului și să fie secondați de Belgia.


  • (P) 5,50 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Belgia să termine pe 1, iar Danemarca pe 2 în Grupa B. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT