Sport

Cazul Eriksen se repetă în Anglia. Un meci a fost întrerupt după ce un jucător a făcut infarct pe teren

Scene șocante au fost surprinse în timpul unui meci din FA Youth Cup. Un jucător a ajuns de urgență la spital după ce a suferit un stop cardio-respirator pe teren.
03.09.2021 | 10:57
Cazul Eriksen se repetă în Anglia. Un meci a fost întrerupt după ce un jucător a făcut infarct pe teren
Un jucător s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului din Youth FA Cup. Sursa foto: Twitter Oliver Atkin
ADVERTISEMENT

Un jucător al echipei West Bridgford FC Colts a suferit un stop cardio-respirator, joi seara, chiar în timpul meciului cu Boston United din FA Youth Cup (n.r. Cupa Angliei la tineret). Cum manevrele de resuscitare efectuate de echipajul medical – inclusiv cu un defibrilator – nu au funcționat, s-a luat decizia ca acesta să fie transportat de urgență la spital.

Spectatorii care asistau la partidă au fost rugați să părăsească tribunele arenei „Regatta Way Sports Ground” din Nottinghamshire, în timp ce trei ambulanțe intrau pe gazon în încercarea de a-l readuce la viață pe tânărul fotbalist a cărui identitate rămâne învăluită în mister.

Scene înfiorătoare în FA Youth Cup. Un jucător a suferit un stop cardio-respirator pe teren

Vă putem confirma că a avut loc un incident medical în această seară, în timpul meciului cu Boston United din FA Youth Cup. A fost solicitată intervenția echipajelor medicale la Regatta Way Ground, după ce un jucător s-a prăbușit pe gazon.

ADVERTISEMENT

Acum se află la spital și i se acordă îngrijirile necesare. Vă rugăm să respectați confidențialitatea celor implicați în acest incident. Vom reveni cu informații când vom considera potrivit să facem acest lucru”, se arată în comunicatul clubului West Bridgford FC Colts.

Am fost solicitați, printr-un apel de urgență primit în această seară, la ora 19:50, pe stadionul din West Bridgford, Nottinghamshire.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost trimise imediat trei echipaje medicale, iar pacientul a fost transportat de urgență la Spitalul Queen’s Medical Center din Nottingham”, au transmis și reprezentanții Serviciului de Ambulanță din East Midlands.

Cazul Eriksen s-a repetat în Anglia

Acest incident amintește de scenele șocante surprinse pe 12 iunie, în timpul meciului de debut al Danemarcei la Campionatul European. Christian Eriksen a suferit un stop-cardio respirator pe gazon și a fost resuscitat aproape 20 de minute de echipajele medicale. Extrem de importantă a fost și intervenția căpitanului Simon Kjaer, care i-a eliberat căile respiratorii și l-a așezat cu atenție într-o poziție corespunzătoare, astfel încât să nu-și înghită limba.

ADVERTISEMENT

De altfel, în Premier League s-a decis la acea vreme ca bazele de pregătire ale tuturor cluburilor să fie dotate cu defibrilatoare automate, pentru a evita pe viitor producerea unor accidente similare.

Evenimente precum cel în care Christian Eriksen a fost implicat aduc în prim plan necesitatea punerii la dispoziție a defibrilatoarelor la scară largă în facilitățile fotbalistice existente. 

ADVERTISEMENT

Prin gestul nostru, sperăm să prevenim posibilele tragedii, mai ales că oricând un jucător poate să treacă printr-un stop cardio respirator.

Sănătatea tuturor celor implicați în fotbal este prioritatea noastră. Acest fond nu va dota bazele sportive doar cu defibrilatoare, dar va iniția și cursuri prin care oamenii vor învăța cum să le folosească.

ADVERTISEMENT

Din păcate, un accident cardiac poate avea loc în orice clipă, oriunde. Sperăm să facem diferența în salvarea multor vieți”, au anunțat oficialii celui mai important campionat al lumii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik